Twitter'da canlı yayın nasıl açılır ve yapılır? Twitter'da canlı yayın özellikleri ve ayarları

Güncelleme Tarihi:

Twitterda canlı yayın nasıl açılır ve yapılır Twitterda canlı yayın özellikleri ve ayarları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 22:35

Dünyadaki en flaş haberlerden canlı büyük etkinliklere kadar uzanan geniş bir yelpazede, tüm dünyada olup biteni rahatlıkla görmek için en uygun platform, Twitter'dır. Tüm dünyada olup bitenleri Twitter hesabınızdan canlı olarak görmek ve paylaşmak için kolay bir şekilde canlı video oluşturabilirsiniz. Twitter'da canlı yayın nasıl açılır ve yapılır sizler için derledik.

Haberin Devamı

Twitter, çok kısa bir süre önce kendi ekosisteminde içinde bulunan Periscope uygulaması aracılığı ile canlı yayın desteğini kullanıma açtı.

Twitter'da Canlı Yayın Nasıl Açılır ve Yapılır?

Twitter uygulaması, atılan yeni adımlar ve getirilen yeni özellikler sayesinde kısa süre içinde “anlık haber” formatına dönüştü. Aynı zamanda son olarak hayata geçirilen canlı yayın özelliği de bu alanda büyük bir önem taşıyor. Bu sistem sayesinde de Twitter, Periscope aracılığı ile tek bir tuş üzerinden kullanıcıların canlı yayına geçmesine imkan tanıyor.

Öncelikle uygulamanız güncel değilse Apple store ya da Google store üzerinden en güncel versiyonları yüklemeniz gerekir. Daha sonra Twitter'ı açtığınız anda sağ üst kısımda yer alan “yeni tweet atma” düğmesine tıklamanız gerekir. Burada karşınıza doğrudan “Canlı” bölümü gelir. “Canlı” düğmesine tıkladığınız zaman ilk olarak Periscope altyapısını kullanacağınızdan söz ediliyor. Buradan “Tamam, anladım” seçeneğine tıklayarak devam edebilirsiniz. Daha sonra da Twitter'ın tüm erişim izinleri devreye giriyor. Buradan da sizden kamera ve mikrofona erişim izni talep ediliyor. Yayın yapmak için bunları da onaylamanız gerekiyor. Daha sonrasında işlem tamamlanıyor. İsterseniz bu aşamada karşınıza gelen boş ekranda bir tweet'le canlı yayınınızın duyurusunu da yapabilir ve takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Twitter'da Canlı Yayın Özellikleri ve Ayarları

Canlı videoları bildirimlerinizde, Anasayfa zaman akışınızda, gündemlerde ve arama bölümünde keşfedip rahatlıkla izleyebilirsiniz. Twitter'da hesabı korumalı olmayan ve herkesin canlı videolarını ya da tekrar yayınlarını istediğiniz zaman kolaylıkla izleyebilirsiniz. Aynı zamanda Canlı videoyu ya da tekrar yayınını yeniden istediğiniz zaman izleyebilirsiniz. Canlı videonun ya da tekrar yayının tam ekran modunda paylaş simgesine tıklamanız ya da dokunmanız gerekir. Dağa sonra da aşağıdaki seçeneklerden birini belirlemeniz gerekir;

Başlangıçtan itibaren tekrar yayının bağlantısını ya da canlı videonun tamamını Tweetlemek, birine direkt mesaj yolu ile göndermek ya da kopyalamak için Canlı Paylaş (canlı olduğunda) ya da diğer bir seçenek olan Başından İtibaren Paylaş (tekrar yayın modunda) öğesine tıklamanız gerekir.

Haberin Devamı

Canlı video ya da seçim çubuğu kullanılarak tercih edilen bir noktadan başlayan tekrar yayının bağlantısını Tweetlemek ve Direkt olarak mesaj yolu ile göndermek veya kopyalamak için “Şuradan itibaren paylaş…” öğesine tıklamanız gerekir.

Twitter'da Canlı Yayına Geçtiğim Zaman Yayını Kimler Görebilir?

Tweet görüntüleyebilen herkes canlı videonuzu rahatlıkla görebilir. Diğer bir deyişle, Twitter web sitesinde ve Twitter uygulamasında aranabilir. Aynı zamanda diğer tüm Tweetler gibi diğer web sitelerine de kolaylıkla yerleştirilebilir. Android ve iOS için Twitter uygulamalarında, küçük resim görüntüsünü ve başlığı değiştirebilir ve yayını bitirdikten sonra özel bir başlangıç noktasını da belirleyebilirsiniz. Başlamak için de düzenlemek istediğiniz yayına dokunmanız gerekir. Taşma menüsüne ve daha sonra da “Yayını Düzenle” seçeneğine dokunmanız gerekir. Daha sonra yaptığınız değişiklikleri kaydetmeniz sizden istenir.

Haberin Devamı

Yayın başlıklarını ise, en fazla üç defa düzenlenebileceğinizi unutmamanız gerekir. Aynı zamanda, düzenlemelerin Twitter'da görünmesi yaklaşık olarak 15 dakika zaman alabilir. Canlı videolarınız, canlı yayına geçtiğiniz zaman otomatik olarak Tweet şeklinde gönderilir. Aynı zamanda canlı videonuzu bitirdikten sonra Galeri'ye kaydet seçeneğine dokunarak doğrudan telefonunuzun galerisine de kaydedebilirsiniz.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!