Twitter’a sesli tweet atma özelliği geldi - Sesli tweet nasıl atılır?

Güncelleme Tarihi:

Twitter’a sesli tweet atma özelliği geldi - Sesli tweet nasıl atılır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2020 09:08

Popüler sosyal paylaşım platformu Twitter’e sesli tweet özelliği geldi. Kullanıcıların 280 karakter ile sınırlandırılmış ‘tweet’ (Türkçe cıvıldama) adı verilen gönderiler yazabildiği Twitter’da artık sesli mesajlar paylaşılabilecek. Peki, Twitter sesli tweet atma özelliği nasıl kullanılır?

Haberin Devamı

Twitter, "sesli tweet" özelliği şimdilik İOS için kullanıma sunuldu. Twitter'ın sesli tweet özelliği 140 saniye ile sınırlı olacak. Sesli tweet özelliğinin kısa süre içerisinde Android ve diğer işletim sistemlerinin kullanımına açılacak. 

Sesinizi kaydedip tweet atabileceğiniz bu özellik şimdilik yalnızca iOS işletim sistemi içeren cihazlarda geçerli olacak.

Sesli tweet nasıl atılır?

Twitter’a Sesli tweet atma özelliği ile kullanıcılar yazdıkları mesajlara ses kaydı ekleyerek paylaşımda bulunabilecek. Kişilere 140 saniyelik bir ses kayıt limiti koyan Twittter, yeni özelliğinden faydalanmak için tweet atma ekranına tıkladıktan sonra karşınıza çıkan ses ikonuna dokunun. Ses kaydetme ekranı üzerinden 140 saniyeye kadar ses kaydedebilirsiniz.

İOS İŞLETİM SİSTEMİ NEDİR?

Haberin Devamı

iOS (eski adıyla iPhone/iPad OS) Apple'ın başlangıçta iPhone için geliştirdiği ancak daha sonra iPod touch ve iPad'de de kullanılan mobil işletim sistemidir. 2007 - 2010 yılları arasında "iPhone OS" isminde idi. Mac OS X'den türetilmiştir. iOS içinde 4 katman bulundurmaktadır: Core OS tabakası, Core Servisleri tabakası, Medya tabakası ve Cocoa Touch tabakası. Yazılım cihazın içinde 2500 MB'lık bir alan kaplamaktadır.  iOS işletim sistemi yapısı nedeniyle Apple App Store ve iTunes dışında hiçbir yerden uygulama yüklenemez. Kurucusu Steve Jobs'tır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!