Twitter Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım? Telefon Numarası Değişti, E-Postaya Giremiyorum Nasıl Alabilirim

Güncelleme Tarihi:

Twitter Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım Telefon Numarası Değişti, E-Postaya Giremiyorum Nasıl Alabilirim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 11:30

Her insan bazen önemli şifrelerini unutuyor. Twitter gibi sosyal medya uygulamalarında hesaba erişiminizin aksamaması için aktif bir şekilde kullandığınız mail hesabı ile kayıt olmak çok önemlidir. Twitter şifrenizi unuttuysanız yapmanız gerekenleri derledik.

Haberin Devamı

 Twitter şifresinin unutulması halinde şifreyi yenilemek için kayıt olurken kullanmış olduğunuz telefon numaranız, e-mail adresi ya da Twitter kullanıcı adınızı da girmeniz gerekir. 

 Twitter Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım? 

 Twitter hesabınızın şifresini unuttuysanız öncelikle Twitter'a kayıt olduğunuz telefon numaranıza ya da e posta adresinize erişebiliyor olmanız gerekir. Şifrenizi sıfırlamak için Twitter hesabınızla ilişkilendirilen telefon numarasına ya da e-postaya da erişmeniz gerekir. Bu doğrulama bilgileri ise, hesabınıza sadece sizin tarafınızdan erişilebilmesini sağlar. Telefonunuza ya da e-postanıza erişemezseniz şifrenizi de kurtaramayacağınızı bilmeniz gerekir. Aynı zamanda telefon numaranıza ve e posta adresinize ulaşamamanız halinde yeni bir hesaba kaydolmanız da gerekebilir. 

Haberin Devamı

 Twitter Şifremi Unuttum ve Telefon Numarası Değişti Ne Yapmam Gerekiyor? 

 Twitter gibi sosyal medya uygulamalarında hesaba erişiminizin aksamaması için aktif bir şekilde kullandığınız bir mail hesabı ile kayıt olmanız çok önemlidir. Twitter şifresinin unutulması halinde ise, şifreyi yenilemek için kayıt olurken kullandığınız telefon numaranızı unutursanız şifre yenilemek için kullanabileceğiniz diğer seçenekleri değerlendirmeniz gerekir. E-posta yolu ile şifre yenileme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

 Twitter hesabınıza giriş yaparak şifre sıfırlama ekranına mail adresinizi girdiğiniz zaman “şifreni nasıl sıfırlamak istersin?” şeklinde bir soru karşınıza çıkar. Hesabınızla ilişkilendirdiğiniz mail adresinizin ilk iki harfi de bu ekranda görünür. Aynı zamanda bu mail adresine bağlantı gönderilmesi de sorulur. Mail adresiniz güncel ve sürekli kullandığınız bir hesapsa ve hesabınıza erişiminiz konusunda bir sorun yoksa “devam et” butonuna tıklamanız gerekir. 

 Bağlantı adresine tıkladığınız zaman da “e-mail adresini kontrol et” şeklinde bir uyarı ekranı karşınıza çıkar. Gelen pencere ise, Twitter şifre sıfırlama ekranıdır. Ardından sizden yeni şifrenizi girmeniz istenir. Belirlediğiniz yeni şifreyi iki kez yazarak “gönder” butonuna tıklayarak yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Unuttuğunuz Twitter şifrenizi bu sayede kolaylıkla değiştirebilirsiniz. 

Haberin Devamı

 Twitter Şifremi Unuttum E-postaya Giremiyorum Nasıl Alabilirim? 

 Twitter şifrenizi sıfırlarken izleyebileceğiniz iki farklı yol vardır. Bunlardan birisi de cep numaranız ve e posta hesabınızı kullanarak şifrenizi sıfırlama yöntemini kullanmaktır. Eğer Twitter hesabınıza cep numaranızı bağlayarak kaydettiyseniz SMS ile şifre sıfırlama yöntemini de kullanabilirsiniz Bu işlem ile birlikte daha hızlı sonuç alabilirsiniz. Telefon numaranız Twitter hesabınıza kayıtlı değilse kesin yol ise, e posta hesabınızı kullanmaktan geçer.

 SMS ile Twitter şifrenizi yenileyebilmek için Twitter giriş ekranında “şifremi unuttum” yazan bölüme tıkladıktan sonra karşınıza gelen şifre sıfırlama ekranına telefon numaranızı girmeniz gerekir. Ardından “Arama” butonuna bastığınız zaman karşınıza “xx ile biten telefonuma kod gönder” yazan bir ekran gelir. Bu ekranda yer alan “devam et” butonuna tıklayabilirsiniz. Telefonunuza Twitter yönetimi tarafından 15 dakika geçerli olacak bir kod gelir. Gelen kodu ise, şifre sıfırlama ekranında yer alan kutucuğa girerek “Gönder” butonuna tıklamanız gerekir. Bu adımdan sonra Twitter şifre değiştirme linkine yönlendirilirsiniz. Burada yeni şifrenizi iki defa yazmanız ve “gönder” tuşuna basmanız yeterli olacaktır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!