Twitter ne zaman kuruldu? Twitter'ın kuruluş tarihi, yan kuruluşları ve uygulamaları

Güncelleme Tarihi:

Twitter ne zaman kuruldu Twitterın kuruluş tarihi, yan kuruluşları ve uygulamaları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2022 14:18

Son yıllarda teknolojinin gelişmesi ile birlikte sosyal medya kullanım alanları da çok arttı. Özellikle de Twitter en çok kullanılan sosyal medya hesaplarından bir tanesidir. Twitter ne zaman kuruldu? Twitter'ın kuruluş tarihi, yan kuruluşları ve uygulamaları nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

Twitter günümüzde oldukça fazla kullanılan sosyal bir ağ olarak bilinir. Twitter kullanımında da güncel konular göz önünde bulundurulur. Ayrıca Twitter tarihi de mutlaka bilinmelidir.

 Twitter Ne Zaman Kuruldu?

 Twitter son yılların en gözde sosyal medya platformlarından bir tanesidir. Mikroblog odaklı olan Twitter genellikle dünya genelinden pek çok farklı kullanıcı barındırır. Kullanıcılar ise paylaşmak istedikleri düşüncelerini bu platform aracılığıyla rahatlıkla ifade edebilirler. En n popüler sosyal medya ağlarından birisi olan Twitter San Francsisco'da kurulmuştur. 14 Kişilik bir arkadaş grubunun birleşmesi ile Twitter kurulması fikri ortaya atılmıştır. Jack Dorsey tarafından ortaya atılan bu fikir diğerleri tarafından da desteklenmiştir. Bunun yanı sıra Twitter'ın da kurucusu olan Jack, fikrinin öncülüğünde katıldığı yarışmada ise birincilik kazanmıştır. Dünya üzerinde tarihteki ilk twitt ise 21 Mart 2006 tarihi ve saat 20.50 itibariyle atılmıştır. Bu nedenle Twitter kullanım alanı da pek çok kişi tarafından artış göstermiştir.

Haberin Devamı

 Twitter'ın Kuruluş Tarihi

 Dünya genelinde çok popüler olan Twitter en çok kullanılan sosyal medya platformudur. San Fransisco'da kurulan Twitter 14 kişilik bir arkadaş grubunun düşünceleriyle ortaya çıkmıştır. Twitter 21 Mart 2006 yılı itibariyle San Fransisco'da kurulmuştur. 2006 Yılında ise ilk twit 20.50 saati itibariyle açılmıştır. Bu nedenle Twitter açıldığı günden bu yana en çok kullanılan sosyal medya platformlarından bir tanesi olarak öne çıkmaktadır.

 Twitter Yan Kuruluşları

 En bilinen uygulamalardan birisi olan Twitterde kullanıcıların 140 kelime ile sınırlandırılan bir mesaj gönderme özelliği bulunuyor. Merkezi San Fransisco'da yer alan Twitter'in farklı şehirlerde de ofisleri bulunmaktadır. Twitter'ın yan kuruluşları şu şekilde sıralanabilir; "Summize, Values of n, Mixer labs, atebits, cloudhopper, fluther, smallthought, tweetDeck, AdGrok, BackType, Bagcheck, Julpan, Whisper Systems, Summify, Dasient, Posterous, Hotspots.io, Nclud, Vine, Ubalo, Bluefin Labs, RestEngine, MoPub, Trendrr, Marakana, Spindle Labs, Lucky Sort"

Haberin Devamı

 Twitter Uygulamaları

 Dünya genelinde popüler olan Twitter uygulamaları vardır. Artan popülaritesi ile birlikte Twitter'da kısa linkler de edinilebilir. Özellikle istatistiklere bakılarak uygulamaların özellikleri de ön plana çıkabilir. Özellikle Bit.ly adıyla bilinen internet sitesi uzun linkleri kısaltmaya yarar. Bu da kullanıcıya kolay bir şekilde iletilebilir. Kısa bir domaine sahip olması nedeniyle çok tercih edilir. Twitpic. ise Twitter üzerindeki fotoğraf paylaşım sitesi olarak bilinir. Bu da mobil yüklemelere olanak sağlar. Cep telefonu ile çekilen fotoğraflar Twitpic'te başlık kısmına tweet eklenerek yüklenir. Tweetscan sosyal medya platformundaki anahtar kelimelerin taranarak bulduğu sonuçların günlük ve haftalık olarak e-posta yoluyla bildirilmesini sağlar. Bu hizmetin de yıllık bir ücreti bulunur. Blog yazarları genel olarak Twitterfeed kullanırlar. Bu nedenle daha fazla kişiye ileti gönderilmesi de sağlanır.

Haberin Devamı

 Twitter İle İlgili Merak Edilenler

 Günümüzde Twitter ile ilgili merak edilen pek çok detay bulunmaktadır. Twitter kullanımı ise oldukça kolaydır. Önemli olan uygulamanın herkes tarafından kolaylıkla kullanılmasıdır. Siyasiler ve popüler kişiler de görüşlerini genel olarak Twitter aracılığıyla dile getirirler. İnsanlara network olanağı da sağlanacaktır. Twitter basit bir arayüze sahip olmasıyla bilinir. Twitter'da log in kısmından giriş yapılır. Twitter'a üye olmayan kişilerin öncelikle kaydol seçeneğine tıklayarak kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Bazı ayarlardan sonra da Twitter kullanılabilir.

BAKMADAN GEÇME!