Twitter hesap silme ve kapatma linki 2023 - Twitter hesabı kalıcı olarak nasıl kapatılır ve silinir

Güncelleme Tarihi:

Twitter hesap silme ve kapatma linki 2023 - Twitter hesabı kalıcı olarak nasıl kapatılır ve silinir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2023 17:52

Twitter dünyada en popüler sosyal medya hesaplarından birisidir. İnsanların dünya üzerinde olan herşeyden haberdar olmasını sağlayan Twitter ayrıca kişilerin birbiri ile iletişim kurmasına da yardımcı olmaktadır. Fakat herhangi bir nedenden dolayı Twitter hesabını kapatmak isteyen kişiler bu alanda pek çok araştırma yapmaktadır. Bunun için kullanıcıların yapması gereken birkaç adım bulunmaktadır. Peki Twitter hesap silme ve kapatma işlemi nasıl yapılır? Twitter hesabı kalıcı olarak nasıl kapatılır ve silinir? Sizlere Twitter hesap silme işlemlerini detaylıca derledik.

Haberin Devamı

Twitter üzerinden kullanıcılar 208 karakter olacak şekilde istedikleri şeyleri yayımlamaktadır. 2016 yılının Temmuz ayında kullanıma açılan Twitter günümüzde en sık ziyaret edilen internet sitelerinden birisi olmuştur. Twitter hesaplarının kapatılması için ise kolay birkaç adım bulunmaktadır.

Twitter Hesabı Devre Dışı Bırakma İşlemi Nasıl Yapılır?

Twitter hesabını devre dışı bırakma işlemi kalıcı olarak silme işleminin ilk işlemidir. Devre dışı bırakma süreci 30 gündür. Bu durumda kullanıcılar devre dışı bırakma işleminin ardından 30 gün içerisinde hesaplarına giriş yapmazlar ise kalıcı olarak silinecektir. Böylece kullanıcı adı ile hesap artık ilişkilendirilmez.

Devre dışı işlemi yapan kullanıcıların hesaplarına geri dönebilmeleri için 30 gün süreleri bulunmaktadır. Bu anlamda hesaplarını hala etkinleştirmek isteyen kullanıcılar 30 gün dolmadan hesaplarına tekrar giriş yapmaları gerekmektedir. Twitter hesaplarını devre dışı bırakmak için kullanıcılar hesaplarına giriş yapmaları gerekir. Giriş işleminden sonra ayarlar bölümünde yer alan ''hesabımı devre dışı bırak'' sekmesine tıklanması gerekmektedir. Bu işlemin ardından 30gün hesaplarını açmayan kullanıcıların hesapları silinmekte ve artık sistemde bulunmamaktadır.

Haberin Devamı

Twitter Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Kapatılır?

Twitter günümüzün en çok tercih edilen internet sitelerinden birisi olmaktadır. Twitter üzerinden paylaşım yapmak ve kişilerin birbirleri ile iletişim kurmaları mümkündür. Bu sebeple ülkemizde pek çok kişi Twitter hesabı kullanmaktadır. Bununla birlikte hesabını silmek isteyen kişiler internet üzerinden pek çok araştırma yapmaktadır. Kullanıcıların Twitter sitesine kayıt olmaları gibi hesaplarını kalıcı olarak silmeleri mümkündür. Telefondan ve bilgisayardan Twitter hesap silme işlemleri şu şekilde yapılmaktadır:

- İlk olarak telefondan veya bilgisayardan Twitter hesabına giriş yapılması gerekir.

- Daha sonra profilim kısmında ayarlar bölümüne gidilmelidir.

- Ayarlar bölümünde en alt kısımda ''hesabımı devre dışı bırak'' sekmesi yer almaktadır. Bu sekmeye tıklanmalıdır.

Haberin Devamı

- Bu işlemlerin ardından kullanıcıların hesapları 30 gün içerisinde silinecektir.

Twitter hesap silme işlemleri bu adımlar ile gerçekleşmektedir. Fakat kullanıcılar bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra 30 gün içerisinde hesaplarına girmemeleri gerekmektedir. Devre dışı bırakma işleminden sonra 30 gün boyunca girilmeyen hesap otomatik olarak kapanmaktadır.

Twitter Hesabı Devre Dışı Bırakılmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Twitter kullanıcılarının sıklıkla araştırdıkları konulardan birisi de hesap silme işlemidir. Twitter hesaplarını silmek isteyen kullanıcılar önce devre dışı bırakma işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir. Fakat bu işlemlerden önce bilinmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Kullanıcıların bilmeleri gereken noktalar şunlardır:

Haberin Devamı

- Twitter hesabı devre dışı bırakıldığı zaman kullanıcıların isimleri Twitter üzerinde görünmeye devam etmektedir. Fakat profile yönelik bir bağlantı sağlanamamaktadır.

- Twitter hesabında kullanıcı adını veya şifresini değiştirmek isteyen kullanıcıların hesaplarını silmelerine gerek yoktur. Kullanıcılar bu bilgilerini güncellemek istiyor ise hesap bilgileri bölümüne girilmesi gerekmektedir.

- Mevcut bulunan kullanıcı adı ve e posta adresi daha sonra kullanılacak ise hesap devre dışı bırakılmadan önce değiştirilmelidir.

- 30 günlük devre dışı süresinde hesaba tekrar giriş yapan kullanıcıların hesapları aktif hale gelmektedir.

- Devre dışı işlemlerini gerçekleştiren kullanıcılar 30 gün süre içerisinde hesaplarına yeniden girmezler ise hesap otomatik bir şekilde kapanmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!