Twitter arama geçmişi nasıl silinir? Twitter arama geçmişi bulma, kapatma ve tamamen sıfırlama (Android & Iphone)

Güncelleme Tarihi:

Twitter arama geçmişi nasıl silinir Twitter arama geçmişi bulma, kapatma ve tamamen sıfırlama (Android & Iphone)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 20:07

İnternet dünyasında en çok kullanılan ve en büyük sosyal medya ağları arasında yer alan Twitter, her geçen gün artan kullanıcı sayısı ile birlikte daha fazla büyümeye devam ediyor. Twitter arama geçmişi nasıl silinir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Sosyal medya denildiğinde ise akla Facebook ve Instagram ile birlikte akla ilk olarak gelen 3 sosyal medya ağından birisi olan Twitter, tüm dünyadan milyonlarca kullanıcıya da ev sahipliği yapıyor.

Twitter Arama Geçmişi Nasıl Silinir?

Twitter’da dünya üzerinde hem şahsi hem de kurumsal olmak üzere pek çok hesap bulunuyor. Twitter’da pek çok konuda anında bilgiler edinebiliyor, başka insanların görüşlerini okuyabiliyor ve görüşleri sunabiliyoruz. Kısacası pek çok içeriğe Twitter’dan anında kolaylıkla erişebiliyoruz. Bu nedenle de gün içinde internette geçirdiğimiz vaktin büyük bir bölümü Twitter’da geçiriyoruz. Takip ettiğimiz kişilerin ya da kurumların tweetlerini de okuyabiliyoruz. Aynı zamanda merak ettiğimiz pek çok kişinin profilini ve twitlerini de inceleme imkanı buluyoruz. Bu nedenle de istediğimiz zaman Twitter’da arama bölümünden pek çok şeye kolaylıkla erişebiliyoruz.

Haberin Devamı

Arama kısmından da özellikle gündemde olup biten herhangi bir içerik hakkında anlık olarak bilgiler de alabiliyoruz. Bu nedenle de pek çok Twitter kullanıcısı özellikle de son yıllarda gündemde olan konular hakkında bilgi almak için arama bölümünü kullanıyor. Aynı zamanda kullanıcılar, bunların yanında arama kısmından kişi, hesap ya da içerik konularını da arama imkanı buluyor. Ama kullanıcılar Twitter’daki arama kısmında bazı zamanlarda rahatsız olabiliyor ve arama geçmişini silmek istiyor.

Twitter’da da tüm sosyal medya ağlarında olduğu gibi arama geçmişleri kayıt altına alınıyor. Özellikle de aynı konuda ya da aynı kişileri daha sonra tekrar arama yaparken bu sayede daha hızlı bir arama yapılabilme konusunda kolaylık sağlayan bu arama kaydı özelliği, bazen rahatsızlık da verebiliyor. Pek çok internet kullanıcısı internette aradığı içeriklerin daha sonra görüntülenmesini istemiyor. Bu nedenle de yaptığı aramaların görünmemesi için geçmişlerini kapatmayı ya da sık sık geçmişi silmeyi tercih ediyor. Twitter’da da arama yapılan içerikler arama geçmişinde arama sırasına göre gösteriliyor. Ama arama kısmında listelenen bu aramalar çok basit bir şekilde istendiği zaman pratik bir şekilde silinebiliyor.

Haberin Devamı

Twitter Arama Geçmişi Bulma, Kapatma ve Tamamen Sıfırlama

Twitter mobil uygulamasında arama geçmişinizi istediğiniz zaman pratik bir şekilde temizleyebilirsiniz. Şu adımları sırası ile uygulayarak Twitter arama geçmişinizi kısmen ya da tamamen olarak silebilirsiniz.

İlk olarak Twitter uygulamasını açmanız gerekir.

Daha sonra da mobil uygulamada (ya da mobil sitede) alt tarafta yer alan ”ARAMA BUTONU” na dokunmanız gerekir.

Arama butonuna dokunduğunuz zaman karşınıza arama sayfası çıkar. Twitter arama sayfasında son yaptığınız aramalar listelenir. Bu kısımda Twitter’da bütün arama geçmişinizi silmek için; ‘son aramalar‘ yazısının yanında bulunan çarpı (x) butonuna dokunmanız gerekir. Daha sonra da X butonuna dokunduktan sonra karşınıza çıkacak olan ”temizle” seçeneğine dokunmanız gerekiyor. Bu adımların sonunda ise, Twitter arama geçmişiniz tamamen silinir.

Haberin Devamı

İsterseniz bütün arama geçmişinizi silmek yerine yaptığınız aramalardan bazılarını tek tek silebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey ise; Twitter arama bölümünde karşınıza çıkan arama geçmişinizi silmek istediğiniz aramayı parmağınızla sola doğru kaydırmanız gerekir. Aynı zamanda ilgili aramanın sağ kısmında yer alan kırmızı arka plan da karşınıza çıkan ”SİL” butonuna dokunmanız gerekir. Bu şekilde istediğiniz aramaları istediğiniz zaman tek tek silebilirsiniz. Arama geçmişinizi de bu sayede pratik bir şekilde kolaylıkla silebilirsiniz.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!