Türkiye'de ‘Mutluluk’ arayacak!

Güncelleme Tarihi:

Türkiyede ‘Mutluluk’ arayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2014 17:44

ORTADOĞU’da 8 farklı ülkede 46 milyon aboneye hizmet veren ve Arapça’da mutluluk anlamına gelen mobil operatör Zain, Türkiye’yi radarlarına aldı.

Haberin Devamı

İstanbul’da düzenlenen Zain Teknoloji Konferansı öncesinde konuşan Zain Strateji ve İş Geliştirme Başkanı Emre Gürkan, Türkiye’nin telekomünikasyon alanında hâlâ büyüyebilecek ülke olduğunu söyleyerek, önemli fırsatlar olduğuna dikkat çekti. Zain’in daha önce Telsim’i satın almaya ve Türk Telekom ile ortak olmaya çalıştığını belirten Gürkan, “Türkiye her zaman bizim radamızda olan bir ülke ve şu anda ilk adımı atmak istiyoruz. Telekomünikasyon sektöründe satın alma, ortaklık, sanal operatör veya özelleştirme gibi birçok seçeneği değerlendirmek istiyoruz. Türkiye’de yerleşik bir düzene geçmek istiyoruz. Daha sonra Türkiye’den öğrendiklerimizle daha hızlı büyümeyi planlıyoruz. Pazar şu anda dolu. Ancak Türkiye bazı fırsatları barındırıyor. Bir ülkeyi ayak bastığında tanıyabiliyorsun. Ayak basmadığında yabancı gibi gelip gidiyorsun. Amacımız Türkiye’ye bu ilk adımı atmak” dedi.

GÖRÜŞMELERE BAŞLADIK

Türkiye’de daha hızlı yer almanın formüllerini araştırdıklarını kaydeden Gürkan, şu anda Türk şirketlerle görüşmelere başladıklarını ifade etti. Gürkan, “İnternet servis sağlayıcılarla, sanal operatörlerle, teknoloji şirketleriyle, kurumsal hizmet sunan şirketlerle veya altyapı sağlayıcılarla ortaklık için görüşmeler yapmaya başladık” dedi. Zain’in Türkiye’ye gelmesinin diğer sebeplerine değinen Gürkan, sözlerine şu şekilde devam etti: ”Ortadoğu çok büyük bir pazar. Türkiye’deki başarılı şirketlerin bu pazardaki ülkelere açılmasını sağlamak istiyoruz. Yaptığımız planlarda Türkiye’deki şirketlere bir platform oluşturacağız. Bu platformla birlikte Türkiye’deki şirketlerin servis ve ürünlerini Ortadoğu ülkelerine entegre edeceğiz. Türkiye’de aktif olarak rol almak istememizdeki diğer bir neden ise Türkiye’deki teknoloji alanındaki kalifiye çalışanlarını hizmet verdiğimiz bölgelere transfer etmek istiyoruz.”

4G’ye geçti

Haberin Devamı

2013 yılında 4.4 milyar dolar gelir gelir elde eden Zain’in, Bahreyn, Irak, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Fas, Sudi Arabistan ve Sudan’da toplamda 46 milyon abonesi bulunuyor. Söz konusu bölgelerde 4G hizmeti veren şirketin aboneleri, günlük ortalama 329 terabyte veri kullanıyor. Zain kullanıcılarının attığı günlük ortalama kısa mesaj sayısı ise 42.5 milyonu geçiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!