Turkcell'e ödül

Güncelleme Tarihi:

Turkcelle ödül
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2011 10:19

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetimi konusunda dünya çapında geçerli ilk standart olan ISO/IEC 20000 sertifikasını almaya hak kazanan Türkiye’deki ilk telekomünikasyon şirketi oldu.

Haberin Devamı

ISO/IEC 20000 sertifikası, Turkcell Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bölümü’nün tüm birimleri tarafından bir yılı aşkın süre boyunca yürütülen stratejik yaklaşım ve tüm süreçlerde uyumlu ekip çalışması sonucunda elde edildi. Böylece Turkcell, tüm dünyada bilgi teknolojileri hizmet yönetimi alanında en üst standarda ulaştığını belgeleyen birkaç GSM şirketinden biri oldu.

Turkcell Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, konuyla ilgili açıklamasında sertifikanın kapsadığı süreçlerin genişliğine dikkat çekti. Kuruöz, bu sertifika ile müşterilerine daha etkin hizmet verilmesi için standart hale getirilen entegre yönetim anlayışını ve güvenilir kurumsal desteği garanti altına aldıklarını dile getirdi.

İlker Kuruöz, “Bilişim firmalarının etkinliklerinin ve kurumsal yapılarının iyileştirilmesi için hazırlanan ISO/IEC 20000 sertifikasına sahip olmak, bizim için gurur verici. Çok geniş bir yelpazede standardizasyon gerektiren bu sertifikayı yoğun gayretlerimiz sonucu elde ettik ve Türkiye’de ISO 20000 sertifikasına sahip ilk operatör olduk. Turkcell’lilere sunduğumuz ayrıcalıklı hizmeti her gün bir adım daha ileri taşımak daima ilk hedefimiz oldu. Bu yolda birlikte çalıştığım tüm ekip arkadaşlarımı alanlarındaki yetkinlikleri, profesyonellikleri, yüksel motivasyonları ve gösterdikleri üstün başarıdan ötürü tebrik etmek isterim. Umarım Turkcell olarak bilgi teknolojileri hizmet yönetimi alanında ulaştığımız standart diğer şirketlere de örnek olur ve daha fazla insanımız bilgi teknolojileri alanında dünyayla eşit kalitede, güvenli, hızlı ve etkin hizmete kavuşur” dedi.

Haberin Devamı

ISO/IEC 20000 nedir?

Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetimi için özel olarak hazırlanan ISO/IEC 20000 sertifikası, en iyi uygulamaların ve yönetim süreçlerinin tanımlandığı, ITIL (Information Technology Infrastructure Library – Bilgi Teknolojisi Altyapı Kütüphanesi) çalışmalarına dayanır. Satış sonrası hizmetlerin standardını belirleyen çok kapsamlı bir sertifikadır.

ISO/IEC 20000 sertifikası sayesinde, müşteri ihtiyaçlarını doğru anlama ve doğru hizmet ve destek ile müşteri tatmini sağlanır. Hizmet süreçlerinde güvenlik ve hız ile BT yönetim ve işletim maliyetleri düşürülürken, etkin kaynak yönetimi yapılır. İşlerin ve problemlerin tekrar tekrar ele alınması engellenir, gereksiz işler elenir. Sertifika, BT hizmetlerinin erişilebilirliğinin artırılmasını, müşteri, son kullanıcı ve iş ihtiyaçlarının karşılanmasını garanti altına alırken hizmetlerin sunumunda yer alan kişilerin rol ve sorumluluklarını da belirler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!