Türk Telekom Numarası Nasıl Değiştirilir? Türk Telekom Numara Değiştirme Ücreti Ve Süresi

Güncelleme Tarihi:

Türk Telekom Numarası Nasıl Değiştirilir Türk Telekom Numara Değiştirme Ücreti Ve Süresi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 20:57

Kullandığınız telefon numarasını değiştirmek istemeniz durumunda tercih edebileceğiniz çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Özellikle size kolaylık sağlayacak numara değişikliğini internet üzerinden de gerçekleştirmeniz mümkün olmaktadır. Bu bakımdan numara değişikliğinin ne şekilde yapıldığını öğrenerek kolay bir şekilde işlem gerçekleştirebilirsiniz. Türk Telekom numarası nasıl değiştirilir? Türk Telekom numara değiştirme ücreti ve süresi nasıl olmalıdır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Türk Telekom hattı kullanan kişilerin mevcut olan telefon numaralarını değiştirmeleri ve yeni bir numara kullanmak istemeleri durumunda oldukça kolay bir şekilde değişiklik yapabilmektedir. Telefon numarasını değiştirmek isteyen kişilerin farklı yöntemlerle numara değişikliği yapması mümkün olmaktadır. Numara değişikliği 60 günde 1 defa yapılabilir. Aynı zamanda 1 sene içerisinde de toplam olarak en fazla 3 defa numara değiştirme hakkının bulunduğunu söylemek mümkündür.

Türk Telekom Numarası Nasıl Değiştirilir?

Türk Telekom hattı kullanan kişilerin kullandıkları numarayı değiştirmek istemeleri durumunda müşteri hizmetlerini arayarak numara değişikliği yapabilmeleri mümkündür. Aynı zamanda kullanıcılar, mağazalara giderek de kullandıkları numarayı değiştirme talebinde bulunabilirler. Türk Telekom kullanıcılarının numara değişikliği yapabilmek için online işlemlerden yararlanmaları da mümkün olmaktadır. Telefon numarası değişikliği yapılması durumunda belirli bir ücret ödemesi yapmanız da gerekmektedir. Size sunulan numara seçenekleri arasından istediğiniz numarayı seçerek kullanmaya başlamanız mümkün olmaktadır.

Türk Telekom hattını değiştirmek isteyen kullanıcıların online işlemler menüsüne girerek tercih edebileceği numara seçeneklerini görüntülemesi mümkün olmaktadır. Bu şekilde ise istediği numarayı seçerek onay verdikten sonra numara değişikliğiniz gerçekleşir. Türk Telekom hattının numarası aynı zamanda cep telefonunuz ile müşteri hizmetlerini arayarak da kolaylıkla değiştirilebilmektedir.

Türk Telekom Numara Değiştirme Ücreti ve Süresi

Türk Telekom hattı kullanan kişilerin faturalı hat veya faturasız hat kullanmaları fark etmeksizin numara değişikliği yapabilmeleri mümkün olmaktadır. Numara değişikliği yapmak isteyen kişilerin tercih edebileceği farklı yöntemler bulunduğunu söylemek de mümkündür. Numara seçimi yaptıktan ve numara değiştirme talebenizi onayladıktan sonra numara değişikliği anında gerçekleşmektedir. Türk Telekom numaranızın değişmesi için faturalı hatlar için işlem ücreti 24,99TL olarak ifade edilebilir. Faturalı hatlar için telefon numarası değiştirme ücreti, yeni numaranızın faturasına yansıtılır.

Türk Telekom faturasız hatlar için ise numara değişikliği işlem ücreti 24,99 TL olarak ifade edilebilir. Ödeme ise bakiyenizden düşecektir. Bu yüzden numara değişikliği yapılabilmesi için hattınızda yeterli bakiye bulunması gerekmektedir. Hattınızda yeterli miktarda bakiye bulunmaması durumun da ise numara değişikliği işlemi gerçekleşmemektedir.

Online İşlemler ile Numara Değiştirme

Haberin Devamı

Online işlemler ile numara değiştirmek için www.turktelekom.com.tr sitesine giriş yapılması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Açılan sitede online işlemler bölümüne basılması gerekir.

Sonrasında bireysel işlemler seçeneği işaretlenmelidir.

Cep telefonu numaranızı başında sıfır olmadan yazmanız gerekir.

ŞİFRE yazıp 9520’ye mesaj attıktan sonra gelen şifre de şifre bölümüne yazılır.

Giriş yaptıktan sonra sol köşede yer alan Abonelik ve Hat işlemleri seçilir.

Açılan ekranda Numara Değişikliği kısmına tıklamanız gerekmektedir.

Sonrasında ise numarayı seçerek onaylamanız yeterli olacaktır.

Müşteri Hizmetleri ile Numara Değiştirme

Türk Telekom müşteri hizmetleri numarası olan 444 1 444 numara aranmalıdır.

Müşteri temsilcisine bağlandıktan sonra ise numara değiştirmek istediğinizi söylemeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

Müşteri temsilcileri sizlere kullanabileceğiniz numaraları söyler, siz de numarayı seçerek onayladıktan sonra hattınızdan ücret kesilir ve yeni numaranızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bayiler ile Numara Değiştirme

Numara değişikliği için bayilere gidilerek de numara değişikliği yapılabilmektedir.

Çalışan kişilere numara değişikliği işlemi yapmak istediğinizi söylediğiniz de gerekli olan ücreti ödedikten sonra çalışanlar numara değişikliği için gerekli işlemleri gerçekleştireceklerdir. İstediğiniz şekilde numara değişikliği yapabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!