Trafik güvenliğini artıracak

Güncelleme Tarihi:

Trafik güvenliğini artıracak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2012 14:21

Panasonic, yeni nesil trafik güvenlik sistemleri için gelişmiş bir radar teknolojisi geliştirdiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Yeni radar teknolojisi, insanların ve araçların onlarca metre mesafeden algılanabilmesini sağlıyor. Milimetrik dalgalı radar teknolojisi gece, yağmur, kar ve güneş ışığı gibi görüş mesafesinin az olduğu koşullarda bile nesnelerin algılanmasına olanak tanıyor. Bu teknoloji kavşaklardaki trafik kontrol sensörlerine konuşlandırıldığında, sürücülerin kör noktalarında kalan yaya ve bisikletleri algılayarak trafik güvenliğini artırıyor.
 
Can kaybıyla sonuçlanan kazaların yaklaşık yarısı kavşaklarda yaşanıyor. Engelleyici önlemler, yayaların ve bisiklet sürücülerinin dahil olduğu kazaların önlenmesinde önemli rol oynuyor. Panasonic’in geliştirdiği yeni radar teknolojisi de kavşaklardaki trafik denetim sensörlerinin kötü hava koşullarında dahi 40 metreye kadar olan mesafedeki yayaları ve bisikletleri algılamasını sağlıyor. Teknoloji yaya geçitlerindeki yayaları ya da kör noktada olmaları nedeniyle görülemeyen bisikletleri algılayarak sürücüyü uyarmasıyla hem sürücünün yükünü hem de trafik kazalarını azaltıyor.

Panasonic’in gelişmiş radar teknolojisi insan bedeninin arabalara kıyasla radar sinyallerine daha zayıf tepki vermesine rağmen aynı anda hem insanları hem de otomobilleri algılama becerisine sahip. Böylelikle yeni teknoloji geleneksel milimetrik dalgalı radar teknolojilerinin getirdiği zorlukların aşılmasını sağlıyor. 50 santimetreden az menzil çözünürlüğü ve 5 derecelik açısal çözünürlüğe sahip yeni teknoloji bu yönüyle yüksek algılama performansı sunuyor. Yeni teknoloji ayrıca kızılötesi, optik kameralar ve lazer sensörleri gibi algılama performansları görüş şartlarından önemli oranda etkilenen donanımların aksine, gece, yağmur, kar ya da yoğun sis gibi şartlardan etkilenmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!