TikTok hesap silme ve kapatma 2023 - Tiktok hesabı kalıcı olarak nasıl kapatılır ve silinir

Güncelleme Tarihi:

TikTok hesap silme ve kapatma 2023 - Tiktok hesabı kalıcı olarak nasıl kapatılır ve silinir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2023 10:45

TikTok çılgınlığı tüm dünyada devam ederken bazı kullanıcılar bu platformadan çeşitli nedenlerle ayrılmak istiyor. Tik tok, dünyanın en çok kullanılan video paylaşım uygulaması olarak biliniyor. Bu uygulamayı bazı kişiler faydalı görmediği ya da bu platform İle çok fazla vakit harcadığını düşünerek kapatmayı tercih ediyor. Tiktok hesap silme ve kapatma işlemi nasıl yapılır sizler için derledik.

Haberin Devamı

Tiktok uygulamasını Play Store ya da Apple Store üzerinden telefonunuza indirerek kullanmaya hemen başlayabilirsiniz. Ama pek çok nedenden dolayı ve çok vakit aldığı için Tik Tok hesabını silmek isteyen kullanıcıların sayısı da her geçen gün artıyor.

Tik tok Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Kapatılır ve Silinir?

Tik Tok, Çinli bir firma tarafından yapılmış hayata geçirilmiş olan bir uygulamadır. Bu uygulamada ise, 13 yaşının altındaki kişiler hesap açamaz. TikTok kullanıyor ve kalıcı olarak hesabınızı silmek ya da bir süreliğine dondurmak istiyorsanız bazı adımları da yakından takip etmeniz gerekir.

Image titled AndroidIGprofile.png şeklinde bulunan profil simgesine dokunmanız gerekir. İnsan figürü şeklinde bulunan bu simge ekranınızın sağ alt köşesinde bulunur.

Haberin Devamı

Daha hesabınızda oturum açmadıysanız uygulama sizden oturum açmanızı ister.

Üç noktalı (•••) menü kısmına dokunmanız gerekir. Bu menü, ekranın sağ üst köşesinde bulunur.

Menü açıldıktan sonra “Hesabımı Yönet” seçeneğine dokunun. Bu seçenek, menünün üst tarafında bulunur.

Karşınıza çıkan ekranı da aşağıya doğru kaydırarak “Hesabı Sil” seçeneğine dokunmanız gerekir. Bu seçenek de, “Hesabımı Yönet” ekranının altında yer alır. Seçeneğe dokunduğunuz zaman, hesabınızın silinmesi ile ilgili bazı bilgilerin bulunduğu bir onay sayfası görebilirsiniz.

Hesabınızı Twitter ya da Facebook gibi bir sosyal medya hizmeti üzerinden oluşturduktan sonra onay sayfası ekranda çıkmadan önce “Doğrula ve Devam Et” seçeneğine dokunarak o hizmette oturum açmanız gerekir.

Kırmızı renkli “Hesabı Sil” düğmesine dokunmanız gerekir. Bu düğme ise, ekranın altında yer alır. Bu kırmızı butonuna bastıktan sonra da karşınıza bir onay penceresi daha açılır.

Hesabınızı nasıl ayarladığınıza bağlı olacak şekilde, silme işlemine devam etmek için telefon numaranızı onaylamanız ya da size gelecek olan bir onay kodunu girmeniz gerekebilir. Sizden bir onay istenirse ekranda karşınıza çıkacak olan talimatları düzenli olarak uygulamanız gerekir.

Son olarak da tüm bunları onaylamak için “Sil” düğmesine dokunmanız gerekir. Tik Tok uygulamasında oturumunuz anında sonlanır. Hesabınız devre dışı kalacağı için, videolarınız uygulamada bulunan diğer kullanıcılar tarafından görülmez. Bu sayede hesabınızı silebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sırası ile tüm adımları takip ettikten ve gerçekleştirilen tüm işlemleri tamamladıktan sonra hesabınız kalıcı olarak silinmek için 30 gün askıya alınır. Ama fikrinizi değiştirirseniz hesabınızı yeniden aktifleştirebilmek için 30 günlük zaman dilimi sona ermeden önce yeniden oturum yeniden açmanız gerekir. TikTok silme işleminizin üzerinden yaklaşık olarak 30 gün geçtikten sonra da yeniden giriş yapmamanız durumunda tamamen bir daha ulaşamayacağınız bir şekilde kapanır.

Tik Tok Nasıl Açılır?

Tik Tok uygulamasından hesabınızı kapatmak istiyorsanız, bu işlemi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Tik Tok uygulamasına üye olmak için yapmanız gereken ilk şey ise, Play Store ya da Apple Store üzerinden uygulamayı indirmektir. Uygulamayı telefonunuza indirdikten sonra, ‘aç’ butonuna tıklamanız gerekir. ‘Daha fazlasını görebilmek için kaydırın’ yazısını gördüğünüz zaman ekranı kaydırmanız gerekir. Karşımıza üyelik bilgilerini eklemek için bir bölüm çıkar. İsterseniz, bu uygulamaya eğer varsa Facebook, Twitter ya da İnstagram hesaplarınızla kolaylıkla üye olabilirsiniz. Bu sayede kısa zaman içinde kolaylıkla Tik tok uygulamasına üye olabilirsiniz. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!