Termal macun nedir ve ne işe yarar? Termal macun nasıl sürülür?

Güncelleme Tarihi:

Termal macun nedir ve ne işe yarar Termal macun nasıl sürülür
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2021 05:42

Termal macun gündelik hayatta en çok kullandığımız macunlardan biridir. Hal böyle iken, pek çok kişi termal macun temin etmekte ve birçok şey için kullanmaktadır. Termal macunun ne olduğuna dair yoğun bir araştırma durumu da söz konusudur. Peki, termal macun nedir? Termal macun ne işe yarar? Termal macun nasıl sürülür? İşte termal macun ile ilgili tüm detaylar.

Haberin Devamı

Termal macun özellikle bilgisayarlar için oldukça fazla kullandığımız bir macundur. Bundan dolayı termal macun temin etmek de son derecede önemlidir.

 Termal Macun Nedir?

 Bilgisayarlar için hayati parçalardan olan işlemci ve soğutucu gibi nesnelerde ki hava boşluğun önlemek ve işlemcide aşırı ısınmanın önüne geçmek için sürülen macuna termal macun denilmektedir. Termal macun ısı iletiminin daha hızlı yapılması için sürülen bir macundur. Termal macunun en büyük özelliklerinden birisi ısıyı iyi iletmesi olarak görülmektedir.

 Termal Macun Ne İşe Yarar?

Termal macun bilgisayardaki parçalardan olan, işlemci ve anakartta yer alan diğer parçaların fazla ısı birikmesini sağlaması amacı ile sürülen bir macundur. Bu macun bilgisayarlar için son derecede önemlidir. İşlemci üzerinde yer alan fazla ısının soğutucuya iletmesini sağlayan termal macunun en büyük özelliği iyi bir ısı iletimi olmasıdır. Termal macunun en büyük görevi işlemcinin her zaman soğuk tutmasını sağlamaktır. Bilgisayarlarda zamanla özellikle laptoplarda işlemci üzerinde yer alan termal macun eriyebiliyor. Bundan dolayı yeni termal macunun sürülmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

 Termal Macun Nasıl Sürülür?

 Termal macun sürülürken çok dikkatli olunması gerekiyor. Termal macun sürüldükten sonra 8 yıl ömrü bulunmaktadır. Termal macun iletken bir madde olduğundan dolayı sürülürken taşırılmaması son derecede önem teşkil eder. Termal macunu sürmeden önce eski sürülmüş ve eskimiş olan termal macunu iyice bir silmek gerekiyor. Silme işlemi olmadan direkt olarak termal macunun sürüldüğü durumlarda termal macunun bir özelliği kalmaz.

 Sürme işlemine başlamadan önce önceki termal macunu temizlemek için özel bir bezler bulunmaktadır. Bu bezleri bilgisayarcılarda kolayca bulabilirsiniz. Eğer önceki macun silinemeyecek kadar donmuşsa bu durumda zorlamamanız son derecede önemlidir. Öncelikle donmuş olan macunu biraz çözmek için bilgisayarınızı yarım saat kadar çalıştırmanızı öneriyoruz. Bilgisayarları yarım saat kadar çalıştırdıktan sonra kapatın. Bu şekilde macun artık silinmek için hazırdır. Macunu tamamen sildiğinizden emin olun. Termal macunu süreceğiniz yere bolca sıkmayın. İnce bir şekilde sıkın. Kartvizit yardımı ile bu bölgeye termal macunu yayabilirsiniz. Süreceğiniz yerin hepsine termal macunu kapladığınızdan emin olun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!