Telefon rehberi nasıl geri getirilir? Telefon rehberi kurtarma kılavuzu

Güncelleme Tarihi:

Telefon rehberi nasıl geri getirilir Telefon rehberi kurtarma kılavuzu
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 10:13

Telefon rehberi nasıl geri getirilir? Telefon rehberi 'uçan'lar rehberine tekrar kavuşmak için ne yapmalı? iPhone'da telefon rehberi nasıl kurtarılır? Android'lerde telefon rehberini kurtarmanın bir yolu var mı? İşte size kapsamlı bir telefon rehberi kurtarma kılavuzu...

Haberin Devamı

Telefon rehberim silindi diyenlerdenseniz; emin olun yalnız değilsiniz. Zira hemen her gün kullanıcıların başına gelebilecek telefon rehberi silinme vakaları oldukça can sıkıcı. Ancak bu dünyanın sonu değil elbette. İzlenecek birkaç yöntem sayesinde siz de telefon rehberinizi kurtarabilirsiniz. Telefon rehberini kurtarmak için öncelikle iPhone'ları ele alalım. iPhone kullanıyorsanız, iCloud ile sürekli WiFi bağlantısına bağlıyken telefonunuz yedekleniyor; sizin yapacağınız bir şey kalmıyor. Ancak iCloud kullanmıyorsanız o halde iTunes üzerinden belirli aralıklarla cihazınızı yedeklemeniz gerekiyor. 

iPHONE'LARDA TELEFON REHBERİ KURTARMA

iTunes üzerinden belirli aralıklarla yedekleme yapıyorsanız; telefon rehberiniz uçmuş olsa dahi ara kabloyla iPhone'u bilgisayara bağlamanızın ardından iTunes üzerinden Geri Yükle butonu hayatınızı kurtaracaktır. En son yaptığınız yedeklemeyi baz alan iTunes ile rehberinizi kayıpsız kurtarabilirsiniz. Ancak tekrar ediyoruz; iTunes üzerinden yedeklemeyi düzenli aralıklarla yapmadığınız sürece rehberinizden tamamen olabilirsiniz. 

iTunes dışında iCloud üzerinden de rehberinizi sık sık yedekleme şansına sahipsiniz. Üstelik iTunes'a bağımlılığınız da yok ve telefonunuz her WiFi'a bağlandığında otomatik olarak hem fotoğraflarınızı (eğer istediyseniz) hem de rehberinizi yedekleyecektir. Böylece telefonunuz sıfırlanmış olsa da, rehberiniz uçmuş olsa da iCloud üzerinden rehberinizin son halini alabiliyorsunuz. iCloud'un rehberinizi yedeklemesi için ise iCloud hesabınızı aktif olarak kullanıyor olmanız gerekiyor. Bunun için Ayarlar>iCloud'a girin. Ardından size verilen ücretsiz 5 GB alanı kullanmak üzere iCloud Drive'i aktif hale getirin. Ardından 'Rehber' yani 'Kişiler' kısmının seçili olduğuna emin olun. iCloud bu kısımda nelerin yedeklenebileceğini size sorar. Siz de istediğiniz şeyleri yedekleyebilirsiniz. Ancak yedeklediğiniz şeylere dikkat edin; 5 GB'lık kısıtlı alana sahip olduğunuzu unutmayın. Fotoğraflarınızı yedeklemenin en az 15 GB alan gerektirdiği durumlarda mevcut alan size yeterli gelmeyeceğinden; mecburen iCloud üzerinden depolama alanı kiralamak zorunda kalabilirsiniz; bu da bir çözüm elbette.

Haberin Devamı

ANDROID'LERDE TELEFON REHBERİ KURTARMA (Samsung telefonlarda rehber nasıl kurtarılır, nasıl geri getirilir, ASUS telefonlarda rehber nasıl kurtarılır, nasıl geri getirilir, LG telefonlarda rehber nasıl kurtarılır, nasıl geri getirilir)

Haberin Devamı

Android telefonlarda da tıpkı iPhone'larda olduğu gibi düzenli olarak telefonunuzu ya Google Drive üzerinden ya da ara kablo ile yedeklemeniz gerekiyor. Yedekleme işlemi gerektiği gibi yapılmadığında rehberinizi kurtarmanız hayli zor bir işlem olduğunu söylemeliyiz. Örneğin Android telefonunuzda rehberiniz silindi; ne yapmalı? Yedek dosyası da yok! 

Android telefonlarda eğer telefonunuzda Sync yani senkronizasyon açıksa tüm Rehberiniz Gmail altına yedeklenir. Öncelikle gmail hesabınızı kontrol etmenizde yarar var. Gmail'a telefonunuzda kayıtlı @gmail.com şeklindeki email adresiniz ile giriş yapın.

Gmail içinde sol üst bölümde Google logusu atındaki Gmail bölümünü tıklayın.
Açılan menüden Rehber'i seçin.
Silinen numara burada var mı kontrol edin.
Bazen numara silindikten sonra Gmail üzerindeki rehber senkronize edilmememişse numaralara buradan ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Rehberden silinen numarayı geri getirme

3.parti yazılımlar kullanılarak Android telefonlarda Rehberden silinen numarayı geri getirmek mümkün olabilir.

Rehberden silinen numarayı geri getirme programlarını kullanabilmeniz için telefonunuzun root edilmiş olması gerekir.

BAKMADAN GEÇME!