Telefon numarası nasıl değiştirilir? Ücretsiz telefon numarası değiştirme (Turkcell, Vodafone, Türk Telekom ve Bimcell)

Güncelleme Tarihi:

Telefon numarası nasıl değiştirilir Ücretsiz telefon numarası değiştirme (Turkcell, Vodafone, Türk Telekom ve Bimcell)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 20:06

Telefon numarası nasıl değiştirilir sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Özellikle kullanım alanı bakımından telefon numarası değişikliği ücretsiz nasıl değiştirilir sorusu önem taşıyan sorular arasında yer almaktadır. Bu bakımdan Ücretsiz telefon numarası değiştirme (Turkcell, Vodafone, Türk Telekom ve Bimcell) öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sizin için telefon numarası nasıl değiştirilir detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

Telefon numarası değişikliği çok kullanılan uygulamalar arasında yer almaktadır. Bu bakımdan operatör değişikliklerinde numara değişikliği talebi ücretsiz olarak farklı yöntemler ile talepler alınmaktadır.

Telefon Numarası Nasıl Değiştirilir?

Telefon numarası değişiklikleri çeşitli sebepler ile yapılmaktadır. Telefon data hattı ve hat numarası değişikliklerinde sabit 31,50 TL’lik bir ücret Telekom tarafından talep edilmektedir. Ancak mobil hatlarda operatörlerin hat kullanıcılarına kolaylık sağlaması amacıyla numara değişiklikleri veya ilk hat alımlarında ücretsizi işlem yapılabilmektedir. Telefon numarası değişiklikleri sağlandığında mevut eski hat bilgilerinin yeni hatta aktarılması ve beraberinde diğer rehber bilgileri kullanıcılara otomatik mesaj olarak değişiklikler bildirilmektedir.

Ücretsiz Telefon Numarası Değiştirme Turkcell

Turkcell operatörü üzerinden hat değişikliğine gidilmesi durumunda devlet tarafından zorunlu olan hat kullanım vergisi tahsil edilmektedir. Bu tutar yeni tesis özel iletişim vergisi 86 TL Telsiz kullanım ücreti 37,26TL ve Telsiz Ruhsat vergisi 37,26 TL lik bir tahsilat söz konusu olmaktadır. Turkcell bu tutarları kendi içerisinde taksitlendirme yapabilmektedir. Numara değişikliği bu anlamda ücretli olarak sağlanmaktadır. Bununla birlikte turkcelle sadece operatör kodu değişikliği yaparak diğer hat numarası aynı kalma şartı ile ücretsiz geçiş söz konusu olmaktadır.

Ücretsiz Telefon Numarası Değiştirme Vodafone

Operatörler içerisinde yeni hat alımı veya yeni hat numara değişikliği vodafone üzerinden sağlanması halinde yine ücretli olarak değişikliği yapmak söz konusu olacaktır. Yeni hat alımı ortalama 34,85 TL lik bir ücreti söz konusu olmaktadır. Ancak Vodafone kendi bünyesine geçmek isteyen diğer operatör numaralarının sadece operatör numarası değişmek kaydı ile ücretsiz olarak gerçekleşmektedir.

Ücretsiz Telefon Numarası Değiştirme Türk Telekom ve Bimcell

Türk Telekom devlet telekom şirketi olarak faaliyetini sürdürmektedir. Gerek sabit hat gerekse mobil hatların faaliyetlerini devlet eliyle desteklemektedir. Telefon numarası Türk telekom üzerinden 24,99 TL tutarı karşılığında değişiklik söz konusu olmaktadır. Faturalı ve faturasız hatlar için aynı tutar geçerli olmaktadır. Faturalı hatlarda bu tutar faturaya yansıtılır ve paket fiyatına ilave edilerek fatura hazırlanmaktadır. Faturasız hatlarda ise hat teslimi sırasında peşin olarak tutar tahsil edilmektedir.

Türk Telekom online işlemler menüsü üzerinden değişiklik talebi verilebilmekle beraber 444 1 444 numaralı çağrı merkezi üzerinden değişiklik talebi iletilmektedir. Ayrıca Türk Telekom bayi veya grup mağazaları içerisinden değişiklik talebinde bulunmak söz konusu alternatifler arasında yer almaktadır.

Bimcell Yine devlet eliyle desteklenen Türk Telekom alt yapısı kullanılmaktadır. Bimcell.com.tr adresi üzerinden online işlemler menüsünden değişiklik talebi verilebilmektedir. Yeni hat alımı yıllık yaklaşık olarak 50 TL civarı bir tutar olup Bimcell faturalı hatlar için 12 aylık taksit yapmaktadır. bu tutarlar devletin zorunlu olarak aldığı telsiz vergisi olarak adlandırılmaktadır. Bu tutarlar için bakiye yetersiz olma durumunda bir sonraki ay paket yüklemesi veya TL yüklemesi esnasında sistem otomatik olarak telsiz vergisi çekimi gerçekleştirmektedir.

Aynı zamanda Bimcell müşteri hizmetleri kanalı ile değişiklik talebinde bulunmak söz konusu olabilmektedir. Faturasız hatlar için ayda bir kez numara değişikliği talebi alınabilmektedir.

Sonuç olarak Ücretsiz olarak numara değişikliği tüm operatörlerde bu hizmet verilmemekle birlikte numara aynı kalması şartı ile sadece operatör numarasının değişmesi durumunda ücretsiz geçiş sağlanmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!