Telefon melodisi için senfoni orkestrası kurdu

Güncelleme Tarihi:

Telefon melodisi için senfoni orkestrası kurdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2012 00:00

HIZLA büyüyen akıllı telefon piyasasını öngöremeyen ve genel merkezini satışa çıkaran Nokia, akıllı cep telefonlarına zil sesi yapmak için 55 kişilik senfoni orkestrası kurdu.

Haberin Devamı

ÖNCEKİ gün genel merkezini satarak içinde bulunduğu kötü ekonomik koşullardan kurtulmanın yollarını arayan Nokia, diğer taraftan ürünleri için yatırım yapmaya devam ediyor. Lumia serisi ile akıllı cep telefonu pazarında daha rekabetçi bir konuma gelmeyi amaçlayan Nokia, bu seriye verdiği önemi cep telefonlarına özel zil tonu geliştirmesi için 55 kişilik bir ‘senfoni orkestrası’ istihdam etti. Lumia modellerinde bulunan 25 farklı klasik müzik şeklindeki zil seslerini Bratislava Senfoni Orkestrası’na çaldıran Nokia bununla yetinmedi. Yaptığı araştırmalar sonucunda, klasik müzik şeklindeki zil sesi melodilerinin popüler şarkıların ardından en çok tercih edilenleri temsil ettiğini açıklayan Nokia bunun için benzeri görülmemiş bir adım attı.

FİLM MÜZİKLERİ

Finlandiyalı telefon üreticisi, 55 farklı enstrüman ve müzisyeni işe alarak, fabrikasındaki kendi stüdyosunda kayıtlarını yapmaya başladı. Ses mühendislerinin özel olarak tasarladığı bir stüdyoda yapılan kayıtlar öncelikli olarak Lumia 820 ve 920 modellerinde çalınmaya başlasa da, gelecek modeller için kayıtlar sürüyor. Yeni melodileri kaydeden Nokia Design mühendisleri, besteledikleri ve ‘minyatürler’ adını verdiği 25 parçayı telefonlarında kullanmaya başladı.

KISA SESLER

Bestelenen şarkılarda özellikle film müziklerinden ilham aldıklarını belirten mühendisler, parçaları kısa ve fonksiyonel seslere sahip olarak değerlendiriyor. Nokia aynı zamanda parçaların kompozisyonunda ve düzenlemesinde Epic Sound adlı bir firmadan da destek alıyor.

Keyif veren  sesler arıyor

CEP telefonu şirketlerinin sanal ortamda besteledikleri müziklerden farklı olmak amacıyla böyle bir yol izleyen Nokia, daha doğal ve kulağı rahatsız etmeyen hatta tekrar tekrar duyulsa bile keyif veren sesleri yaratmayı amaçlıyor. Cep telefonu melodisi denildiğinde akla gelen ilk markalardan biri olan Nokia, yaklaşık 10 yıl önce polifonik zil seslerinde de öncü olmuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!