Spotify Hesap Silme Linki 2023 - Kalıcı Olarak Spotify Hesabı Nasıl Silinir Ve Hesap Kapatma İşlemi Adımları

Güncelleme Tarihi:

Spotify Hesap Silme Linki 2023 - Kalıcı Olarak Spotify Hesabı Nasıl Silinir Ve Hesap Kapatma İşlemi Adımları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2023 10:45

Dünyanın en çok kullanılan ve en popüler müzik dinleme platformları arasında yer alan Spotify hesabınızı artık kullanmak istemiyorsanız hesabınızı kalıcı bir şekilde silebilirsiniz. Bu sayede size dair tüm bilgiler de bu platformdan silinmiş olur. Spotify hesabı nasıl silinir sizler için derledik.

Haberin Devamı

  2000’li yıllarla birlikte müziğin de evrimine şahit olduk. Kaset, MP3, CD derken son olarak da karşımıza dijital müzik dinleme platformları çıkmaya başladı. 

 Kalıcı Olarak Spotify Hesabı Nasıl Silinir ve Hesap Kapatma İşlemi Adımları 

 Spotify, 2006 yılından beri hizmet veren uygulamalardan biriydi. Spotify, aylık bir ücret ödeyerek platformda yer alan tüm podcastleri ve müzikleri dilediğiniz gibi dinlemenizi de sağlıyor. Ama artık bu platformu aktif olarak kullanmak istemiyorsanız Spotify hesap silme işlemini de uygulayabilirsiniz. Spotify hesap silme işlemini gerçekleştirdikten sonra platformda bulunan hesaba kayıtlı tüm bilgileriniz geri dönülmez bir şekilde silinir. 

 Spotify hesap kapatma işlemi, hayatınızda en fazla birkaç defa yapacağınız bir işlem olduğu için size biraz karışık gelebilir ama adımları çok daha doğru bir şekilde uyguladığınız zaman işlemi hızlı bir şekilde sonuçlandırabilirsiniz. Spotify hesap silme işlemini şu adımları takip ederek kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz; 

Haberin Devamı

Öncelikle Spotify İletişim sayfasını açmanız gerekir. 

Ardından hesap bilgileriniz ile ayfaya giriş yapmanız gerekir.

 Müşteri Hizmeti ve Destek başlığı altında yer alan "Bize Ulaş" bölümüne tıklamanız gerekir.

 Hesap seçeneğine tıklamanız gerekir. 

Karşınıza çıkan bölümden ise, "Hesabımı kalıcı olarak kapatmak istiyorum" seçeneğine tıklamanız gerekir. 

"Hesabı Kapat" seçeneğine tıklamanız gerekir. 

Karşınıza çıkan ekranları da onaylayarak kapatma işlemini sürdürmelisiniz. 

Spotify hesabınıza kayıtlı olan e-posta adresinize ise, bir bağlantı adresi gelir. 

 E-postanıza gelen "Hesabımı Kapat" bağlantısına tıklamanız gerekir. 

Ardından hesabınız kalıcı bir şekilde kapatılacaktır. 

Spotify Hesap Kapatma İşlemleri

  Spotify hesap silme işlemini gerçekleştirebilmek için bu adımları izlemeniz yeterlidir. Fakat Spotify hesap kapatma işlemi mobil uygulama üzerinden gerçekleştirilemiyor. Masaüstü internet tarayıcınız ya da mobil internet tarayıcınız aracılığa açarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Pek çok dijital platform gibi Spotify da hesap silme işlemini kolaylaştırmamak için bir sürü onay ekranını size sunuyor. Bu ekranlarda ise, genel olarak hesabınızı sildiğiniz zaman neler olacağı ve uygulamada eğer kalırsanız neler olacağı size anlatılıyor. Eğer kararınız kesin ise, tüm bunları okumanıza bile gerek yok. 

Haberin Devamı

 Spotify hesap silme işleminin son aşaması olarak da e-posta adresinize gönderilecek bağlantı size hemen ulaşmayabilir. Bu nedenle endişe etmemelisiniz. E-postayı aldıktan sonra da yaklaşık olarak 24 saat içinde hesap kapatma bağlantısına tıklamanız gerekir. Eğer size tanınan bu süre içinde hesap kapatma onayı vermezseniz hiçbir şey olmamış gibi hesabınızı aynı şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

  Spotify Abonelik İptali Nasıl Yapılır? 

 Eğer Spotify’i ücretsiz bir şekilde kullanıyorsanız hesap kapatma adımlarını izleyebilirsiniz. Ama aboneliğiniz varsa kısacası Spotify Premium kullanıyorsanız öncelikle aboneliğinizi iptal etmeniz gerekir. Spotify aboneliğinizi iptal ettirdikten sonra hesap kapatma adımlarını uygulayarak hesap silme işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz Spotify üyelik iptali için yapılması gerekenler ise şunlardır;

Haberin Devamı

 Öncelikle Spotify internet sitesini açmanız gerekir.

 Ardından Spotify hesap bilgilerinizle giriş yapmanız gerekir.

 Hesap sayfasını açmanız gerekir. 

Planın sayfasını açmanız gerekir. 

"Planı Değiştir" seçeneğine tıklamanız gerekir. 

"Premium’u İptal Et" seçeneğine tıklamanız gerekir. 

Ardından gerekli onayları vermeniz gerekir. 

Tüm adımları gerçekleştirdikten sonra da işlem tamamlanmış olur. 

Spotify Premium aboneliğinizi iptal ettirdikten sonraki bir sonraki ayın fatura kesim tarihine kadar olan abonelik hizmetlerinden faydalanmaya da devam edebilirsiniz. Ama daha sonra Premium aboneliğinizin yenilenmeyeceğinden emin olabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!