Sony'nin yeni amiral fotoğraf makinesi: Sony A9!

Güncelleme Tarihi:

Sonynin yeni amiral fotoğraf makinesi: Sony A9
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 11:55

Sony, aynasız fotoğraf makinesi segmentini ele geçirdiği Alpha serisinin güzide makinesi A7′ den sonra şimdi de A9'u piyasaya tanıttı. Para biriktirip A7 alma hayallerine de bir bakıma balta indiren Sony A9′un özelliklerini, fiyatını inceleyelim.

Haberin Devamı

4 K video kaydı yapabilen Sony A9′ da dahili 5 akslı stabilizasyon, tireşim engelleyici mevcut. Ayrıca çift SD kart slotu var.

Sony A9 , tıpkı A7 gibi full-frame, tam kare, 24.2 megapiksel sensöre sahip. Ancak bu kadarla bitmiyor, Exmor RS CMOS sensöre entegre hafıza çipi bulunuyor ki bu da 20 kata kadar hızlı okuma süresi demek.

Ayrıca bu aynasız makinenin heyecan verici özelliklerinden bir tanesi de, saniyede 20 kare fotoğraf çekebiliyor olması. Bu kadarla bitmiyor.; sürekli fotoğraf çekiminde 362 Jpeg, 241 Raw imaj kaydedebiliyor. Özellikle aksiyon ve spor fotoğrafçıları için de muazzam bir özellik.

Sony A9′ un göze çarpan yeniliklerinden, özelliklerinden biri de, shutterspeed‘ inin perde hızının 1/32.000 e ulaşması. Yani saniyenin 32.000′ de birinde fotoğraf kaydedebiliyor.

Sonynin yeni amiral fotoğraf makinesi: Sony A9

Sony A9′ un tam 693 AF noktası yani otomatik netleme noktası mevcut.(yanlış okumadınız 693) Çerçevenin yaklaşık %93′ lük bölümünde doğru netleme yapabiliyor.

Bu heyecan verici makinenin, elektronik vizörünün, Sony’ nin en keskin vizörü olduğunu belirtelim.

Sony nin yeni kamerası A9′ un merakla beklenin özelliklerinden biri de ( fiyatı dışında) , batarya süresi. Bu aynasız kamera Sony’ nin diğer full-frame aynasız kameralarına göre 2.2 kat daha fazla batarya süresine sahip.

Haberin Devamı

Sony’nin fiyat stratejisi biraz yüksekten uçuyor. A9′ un fiyatıyla da Sony, gerilla filmcilerden ziyade, orta bütçeli profesyonel film yapımcılarını hedefliyor. Hepimiz hemfikiriz Sony A9′ un özellikleri (daha detaylı buradan inceleyebilirsiniz) çok çok iyi ancak bu fiyat ne kadar “doğru belirlenmiş” tartışılır. Kısacası Sony A9 fiyatı 4.500 dolar ancak bu makineye sahip olabilmeniz için, lensi, batarya gribi, aksesuarları ile ortalama 6000-7000 dolar harcamanız gerekecek. (junkcreative.com)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!