Snapchat'de engellendiğimi nasıl anlarım? Engellendiğini öğrenme yolları

Güncelleme Tarihi:

Snapchatde engellendiğimi nasıl anlarım Engellendiğini öğrenme yolları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 03:23

Snapchat dünyada oldukça aktif olarak kullanılan, en bilinen sosyal medya platformlarından biridir. Mesaj, resim veya video atmaya yardımcı olan bu uygulama kişilerin aktif bir şekilde iletişim kurmasına yardımcı olmaktadır. Arkadaş ekleme sistemine sahip olan Snapchat’de karşı taraflar bazen engelleyerek sizi çıkarabilir. Sizler için Snapchat’de engellendiğimi nasıl anlarım, engellendiğini öğrenme yolları hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Snapchat’de engelleyenleri anlamak artık çok kolay, Birkaç farklı teknikle, kolay bir şekilde engellendiğinizi anlayabilirsiniz.

 Snapchat’de Engellendiğimi Nasıl Anlarım?

 Bir Snapchat kullanıcısının sizi engellediğini anlamak oldukça kolaydır. Bunun için sohbet geçmişinize ve son konuşmalarınıza bakabilirsiniz. Eğer kontrol ettiğiniz kullanıcı ile mesajlarınız duruyorsa kolaylıkla bu yöntem sayesinde anlayabilirsiniz. Kontrol ettiğiniz mesajlar duruyorsa kullanıcı, sizi engellememiştir. Bunun için uygulayabileceğiniz işlemler ise şu şekildedir;

Snapchat uygulamasına giriniz, ekranı açınız ve alt bölümde yer olan konuşma alanına giriş yapınız.

Sonrasında ise engellediğini düşündüğünüz kullanıcı ile yakın zamanda konuştuysanız eğer listeniz de olup, olmadığını kontrol ediniz.

Haberin Devamı

Eğer listede durmuyorsa, kullanıcı sizi engellemiş olabilir.

Snapchat’de eğer biri sizi engellemişse, arama kısmına girdiğinizde onu bulamazsanız. Ancak sadece sizi arkadaşlıktan çıkardıysa arama bölümüne kullanıcı adını yazarak kullanıcıyı bulabilirsiniz. Snapchat’de hem engelleme hem de arkadaşlıktan çıkarma vardır. Eğer bir kullanıcı sizi engellemişse, hesabına bir daha herhangi bir şekilde erişim sağlayamazsınız. Bununla beraber engellendiyseniz eğer engelleyen kişi ile herhangi bir şekilde iletişime geçemezsiniz.

 Eğer bir kullanıcı sizi sadece silmişse, onu listede görebilirsiniz. Ayrıca video ve resimler yollayabilirsiniz. Ancak Snapchat gizlilik ayarlarına göre de iletişimde kurabilirsiniz. Fakat karşı tarafın gizlilik ayarlarında mesaj gönderme kapalı ise o kişiye mesaj atmaya devam edemezsiniz. Sizi engellediğini düşündüğünüz bir hesap var ise kullanıcıyı aramak için snap sekmesine girebilirsiniz. Sonrasında ise arama arşivine giriş yapabilirsiniz. Arama yapmak için mutlaka kullanıcı adını ya da hesap sahibinin mutlaka gerçek adını girmeniz gerekmektedir. Eğer eksiksiz bir şekilde kullanıcı adını giriyorsanız ve buna rağmen bulamıyorsanız kullanıcı hesabını kapatmış olabilir ya da sizi engellemiş olabilir.

Haberin Devamı

 Snapchat’de Engellendiğini Öğrenme Yolları

 Snapchat’de engellendiğinizi öğrenmek için uygulayabileceğiniz diğer bir yöntem ise farklı bir hesap üzerinden kullanıcı adını ya da kişinin tam adını aramaktır. Eğer herhangi bir şekilde kullanıcıyı bulamıyorsanız diğer deneyebileceğiniz yöntem ise başka bir hesaptan aramaktır. Bütün çabalarınıza göre bulamıyorsanız uygulayabileceğiniz yöntem ise şu şekildedir;

Snapchat hesabı olan bir arkadaşınızın hesabı üzerinden kullanıcı aratabilirsiniz.

Yeni bir Snapchat hesabı açarak, o kullanıcıyı aratabilirsiniz.

Sıklıkla kullanıcılar ilk seçeneği seçmektedir. Yeni bir hesap açmak kullanıcılar için çok zor olabilir. Snapchat’e sizi engellediğini düşündüğünüz kişiyi, hiç arkadaş olmamış bir arkadaşınız üzerinden aratınız. Kullanıcıyı gerçek ya da kullanıcı adı ile aratınız. Eğer yeni bir hesap ile aratmak isterseniz, bulunan hesabınızdan çıkış yapınız. Eğer ekstra bir cihazınız varsa uygulamayı o cihaza indiriniz. Snapchat çünkü telefon numarası ve e-posta istemektedir. Bundan dolayı sıfır bir cihazda hesap açmak, yüzde yüz garantili arama yapmanıza yardımcı olacaktır. Eğer arama sonucunda kullanıcıyı bulduysanız engellenmiş olduğunuzu anlayabilirsiniz. Bazı durumlarda Snapchat geçici olarak hesapları banlayabilir. Bu gibi durumlarda başka hesaplarda da gözükebilir. Bunu anlamak için en garanti tercih edebileceğiniz yollardan biri kişiye direkt olarak mesaj göndermektedir. Sohbet listenizde olan ya da yeni açtığınız hesapta olan kullanıcıya ileti göndermeyi deneyiniz. Eğer engelliyseniz size mesajınız gönderilemez çıkacaktır. Diğer açtığınız hesapta da aynı yazı çıkarsa kullanıcı Snapchat tarafından engellenmiş olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!