Snapchat sohbeti nasıl silinir? Snapchat sohbet silme ve kalıcı sohbet geçmişi silme

Güncelleme Tarihi:

Snapchat sohbeti nasıl silinir Snapchat sohbet silme ve kalıcı sohbet geçmişi silme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 03:10

Snapchat arkadaşlarınız, aileniz veya yeni insanlarla konuşmak için kullanabileceğiniz dünyada bilinen en popüler uygulamalar arasında yer almaktadır. Görüntü ve multimedya kullanabileceğiniz bu uygulama özellikle çeşitli filtreler ile sosyal medya kullanıcılarının en sevdiği uygulamalar arasında yer almaktadır. Ancak bazı durumlarda kullanıcılar sohbetlerini silmek isteyebilir. Snpachat sohbeti nasıl silinir, Snapchat sohbet silme ve kalıcı sohbet geçmişi silme hakkında tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

Snapchat’in dünya üzerinde aktif 100 milyondan fazla kullanıcısı bulunmaktadır. Kullanıcılar Snpachat’e yapılan konuşmaları ve mesajları saklayabilirler. Ancak bazı durumlarda bu mesajları silmek isteyebilirler. Snapchat mesajlarını kalıcı olarak silmek mümkündür bunun için uygulanabilecek birkaç farklı yöntem vardır.

 Snapchat Sohbeti Nasıl Silinir?

 Özellikle görsel görüntüler ve Snapler uygulamanın yapısından dolayı belirli bir süre sonrasında otomatik olarak silinmektedir. Ancak bazı mesajlar otomatik olarak kaydedilmek ile beraber kullanıcıların isteğine göre ekstra olarak da kayıt edilebilir. Snapchat sohbetini silmek için uygulayabileceğiniz yöntemler ise şöyledir;

Uygulamayı açın, silmek istediğiniz sohbeti açın ve sonrasında kaydedilmiş bir mesajın üzerine tıklayın.

Haberin Devamı

Mesajın üzerinde yer alan gri alanı kaldırınız ve sonrasında sohbetten çıkınız.

Ardından sohbet bölümüne giriş yaparak silinip, silinmediğini kontrol ediniz.

Snapchat üzerinden atılan mesajlar ve gönderiler iki yönlü bir şekilde gönderilmektedir. Karşı tarafın kaydetmesi halinde her iki tarafta da gönderiler kalabilir. Eğer siz sildikten sonra konuşmalar kalıyorsa diğer taraf silene kadar kalıcı olarak konuşmalar silinmez

 Snapchat Sohbet Silme ve Kalıcı Sohbet Geçmişi Silme

 Snapchat konuşmaları tek tek silmek oldukça zordur. Bundan dolayı konuşmaları toplu olarak silebilirsiniz. Snapchat sohbet silmek için yapılması gereken işlemler ise şu şekildedir;

Snapchat uygulamasına giriş yapınız sonrasında ise sol bölümde yer alan hayalet bölümüne giriş yapınız, ardından ayarlar menüsüne giriş yapınız.

Sonrasında ise sohbeti temizle seçeneğini bulunuz ve silmek istediğiniz sohbetin yanında yer alan x işaretine tıklayınız. Bütün konuşmaları silmek için bu uygulamayı kullanabilirsiniz.

Diğer yapabileceğiniz bir işlem ise bütün konuşmaları silmektir. Bunun için sağ üst bölümde yer alan hepsini temizle kısmına tıklayınız. Bu sayede mesajlar direkt olarak temizlenir. Ancak fotoğraflar silinmez. Eğer telefonunuzun verimini artırmak ve telefon içerisinde yer açmak istiyorsanız otomatik kaydetme özelliğini devre dışı bırakınız. Bunun için hayalet simgesi olan bölüme giriş yapınız. Anılar kısmına giriniz ve ardından hikayeleri otomatik kaydet seçeneğine tıklayarak bu özelliği devre dışı bırakınız. Snapchat sohbetleri sıklıkla akıllı telefonlardan gitmez. Bunun için sohbetleri temizlemek ya da cihazlardan kaldırma tamamen konuşmaların kaybolması için yeterli değildir. Özellikle karşı taraf kaydettiyse yollanan mesajlar ve verilen cep telefonundan kaldırılmaz. Ancak bu sorun son derece rahat bir şekilde halledilebilir. Kalıcı bir şekilde sohbeti silmek için uygulanabilecek olan yöntemler ise şu şekildedir;

Haberin Devamı

Snapchat sohbetlerini silmek için öncelikle konuşmayı açınız. Sonrasında ise telefonunuz içerisinde kaydedilmiş mesajların var olup, olmadığını kaydediniz. Kaydedilmemiş olması için mesajın üzerine uzun bir süre boyunca basınız. Sonrasında tekrar, konuşmayı siliniz.

Snapchat konuşması eğer telefonunuz içerisinde bulunuyorsa, bu kişinin konuşmaları kayıt aldığı anlamına gelmektedir. Bunun için karşı taraftan mesaj kaydını kaldırmasını isteyiniz. Mesajların kalıcı olarak silinmesi için karşı tarafın tamamen mesajları temizlemesi gerekmektedir.

Eğer karşı taraf mesajı silmezse Snapchat silgisi üzerinden mesajları silmeyi deneyebilirsiniz. Ancak eğer tamamen kaldırmak istiyorsanız ve diğer kişi yardımcı olmuyorsa konuşmayı yaptığınız kişiyi direkt olarak arkadaşlarınızdan çıkararak mesajların kalıcı olarak silinmesine yardımcı olabilirsiniz. Verileri silmek ile uğraşmak istemiyorsanız eğer otomatik kaydetme özelliğini devre dışı bırakmanız daha doğru olacaktır. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!