Silikon Vadisi yolcusu

Güncelleme Tarihi:

Silikon Vadisi yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2014 11:31

Bluetooth teknolojisi konusundaki gelişmeleri yakından takip ederek beacon cihaz üretimi ve mobil yazılımları konusunda çalışmalar yürüten ve Türkiye’de geliştirilen Blesh yeni çözümlerini Silikon Vadisi’nde tanıtacak.

Haberin Devamı

8-9 Nisan tarihlerinde Bluetooth Special Interest Group’un (SIG) düzenlediği Bluetooth World etkinliğine davet edilen Blesh, etkinliğin “Innovators” bölümünde, yeni çözümlerini tanıtırken, DenizBank’ın fastPay mobil cüzdan uygulaması ile kapalı alanlarda ödeme çözümünü ilk kez teknoloji girişimcileri ile paylaşacak.

Şirketin kurucu ortaklarından Uğur Gökdere konuyla ilgili şu sözleri kaydetti: “Şirket olarak hedefimiz, tüketicilerin mobil arama, alışveriş ve ödeme deneyimlerini akıllı teknolojiler ile güçlendirmek, markaların mobil pazarlama, reklam ve sadakat programlarını farklılaştıran, çözümler sunmak.”

Bluetooth SIG’in yaptığı açıklamalara göre son iki senedir yaşanan teknolojik gelişmeler ile akıllı telefonlarda bulunan Bluetooth Smart, artık çok daha az pil tüketimi yapıyor. Blesh platformu, özellikle kapalı alanlarda düşük enerji tüketen veri transferi olarak tanımlanabilir. Blesh akıllı mobil teknolojiler için mikro konum verilerini yönetiyor. Cihazlar, açık/kapalı alanlara yerleştirildiğinde kendi etrafında radyo sinyalleri yayınlıyor ve kapsama alanında olan akıllı telefon ya da tabletler bu sinyalleri duyarak etkileşime geçiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!