Shazam nedir ve ne işe yarar? Shazam kullanımı hakkında bilgi

Güncelleme Tarihi:

Shazam nedir ve ne işe yarar Shazam kullanımı hakkında bilgi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2021 05:32

Akıllı telefonlarda en sık kullanılan uygulamalardan biri shazamdır. Shazam nedir ve ne işe yarar? Shazam kullanımı hakkında bilgileri sizler için tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Akıllı Telefonların saniyeler içinde müzik bulmak için App Store'dan indirebileceği anında, ücretsiz bir uygulamadır.

 Shazam Nedir?

 Bilmeyenler için Shazam, çalınan bir şarkının veya müziğin adını bulmanızı sağlayan bir uygulamadır.

 Otomatik mod, deneyimi daha da sezgisel hale getirir çünkü şarkılar telefonunuzu kullanmak zorunda kalmadan tanımlanır.

 Teknoloji dünyasında kullanıcılara cevaplardan çok soru bırakan ve en yaygın olanlarından biri olan birçok uygulama vardır. Bir düğmeye basarak istediğiniz müziği elde edeceksiniz.

 Uygulamada arka plan şarkı dinleme saniye içinde hangi şarkı Shazam anında tahmin dinlemekte olmasıdır. Bir partide, diskoda veya bir filmdeyseniz, TV izliyorsanız veya hatta radyo dinliyorsanız, Shazam düğmesine basın ve hemen sanatçı, albüm, başlık ve tür arayabilirsiniz.

Haberin Devamı

 Müzik Tanımlama Sistemi olarak da bilinen bu hizmet, 2002 başlarında İngiltere'de Chris Barton, Philip Inghelbrecht, Mukherjee Dhirajee ve Wang Avery tarafından başlatıldı.

 Shazam Kullanımı Hakkında Bilgi

 İlk başta bir uygulama değildi, ancak kullanıcının arka planda müzik klibinin bulunduğu bir metin mesajı göndermesi gerekiyordu ve birkaç dakika sonra şarkının adını içeren bir SMS geldi. Daha sonra, aynı hizmeti daha hızlı sunan akıllı telefon uygulaması oluşturuldu ve insanlara "Shazam nedir" hakkında milyonlarca soru soruldu.

 Her neyse, Shazam nedir? Bu, şarkıları bir "ses parmak izinden" tanımlayan bir uygulamadır.

 Messenger balonları gibi, etkin uygulamadan bağımsız olarak ekranınızda yüzen bir Shazam balonu görüntülenir. Daha sonra uygulamayı özel olarak açmanıza gerek kalmadan shazam yapabilirsiniz. Netflix'te bir dizi veya YouTube'da video izliyorsanız bu işlev kullanışlı olacaktır.

 Şarkının adını ve sanatçısını vermenin yanı sıra, düğmenin bir karaoke işlevi de vardır. Dinlerken, şarkı ilerledikçe şarkının sözleri görünür.

 En son güncelleme, kullanışlı olacak iki yeni özellik içeriyor. Birincisi, kulaklık takarken bile şarkıları tanıma yeteneğidir. Diğer özellik olan Pop-Up Shazam da aynı derecede havalı. Shazam'ın başka bir uygulamadan bir başlığı tanımlamasını sağlar. Etkinleştirildiğinde, işlev ekranda üst üste yerleştirilmiş yuvarlak bir simgede görüntülenir.

Haberin Devamı

 Shazam Nasıl Çalışır?

 Uygulama çalışmaya başladığında, Shazam sahip olmak istediğiniz şarkının on saniyelik bir örneğini alır, eşleşmeleri bulmak için bir veritabanıyla karşılaştırılır, tanırsa size bununla ilgili tüm bilgileri verir.

 Etkinleştirmek için hiçbir şey daha basit olamaz, hesap ayarlarınıza gitmeniz ve "Shazam'ı Aç" seçeneğini etkinleştirmeniz gerekir. Güncelleme sırasında, bir bildirim sizi bu yeni işlevin kaplamasını kabul etmeye davet eder. Daha sonra doğrudan etkinleştirebilirsiniz.

 Açılır düğme yalnızca Android'de mevcuttur. iOS, uygulamaların üst üste binmesine izin vermez. Shazam müzik tanıma uygulaması, Android için yeni bir özellik sunuyor. Otomatik mod.

Haberin Devamı

Otomatik mod, ister TV'de, ister sokakta, ister bir partide çalan şarkıları ve müziği tanımlamanıza olanak tanır. Başlık için birkaç saniye beklemeniz ve kendinizi yönlendirmeniz gereken normal modun aksine. telefonu kaynağa, bu özellik arka planda çalışır. Yani telefonunuzu cebinizde bırakıp daha sonra müziğinizi bulabilir veya aynı anda başka uygulamaları kullanabilirsiniz. Etkinleştirmek isteyip istemediğinize karar vermek size kalmış, bunun için Otomatik'e basmanız gerekecektir.

 Devre dışı bırakmak için aynı manipülasyonu kullanabilirsiniz. Akşamları olduğunuzda ve yayınlanmakta olanla aynı oynatma listesini bulmak istediğinizde yine de yararlıdır. Normalde, müziği tek tek shazam yapmanız gerekir.

Haberin Devamı

 Geliştiriciler, batarya gibi can sıkıcı konularla ilgili olarak, uygulamanın batarya ömrünü çok fazla etkilemediğini iddia etti. Verilere gelince, otomatik modu sık sık kullanmayı düşünüyorsanız, iyi bir internet planına sahip olmak daha iyidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!