Ses Değiştirme Nasıl Yapılır? Ses Değiştirme Programları Ve Uygulamaları (Pc, Discord Ve Valorant)

Güncelleme Tarihi:

Ses Değiştirme Nasıl Yapılır Ses Değiştirme Programları Ve Uygulamaları (Pc, Discord Ve Valorant)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 20:45

Kullanılacak çok iyi bir ses değiştirme programı sayesinde internet üzerinde sesli görüşmeler yaparken ya da herhangi bir sosyal medya ortamı için kayıt alırken sesinizi gizleyebilirsiniz. Aynı zamanda söz konusu sadece gizlilik değildir. Ses değiştirme nasıl yapılır sizler için derledik.

Haberin Devamı

Çoğu zaman eğlence amacı olarak ile ses değiştirme yazılımı da kullanılabiliyor. Aynı zamanda oyuncuların sıkça kullandığı Discord adı verilen iletişim programında da birçok kullanıcı, gizlilik endişeleri nedeni ile ses değiştirmek de istiyor.

Ses Değiştirme Nasıl Yapılır?

Ses değiştirme programı discord, günümüzde pek çok oyuncu CS GO, LOL gibi birlikte hareket etmeyi gerektiren oyunlarda da iletişim kurmak için Discord ismi verilen uygulamayı da kullanıyor. Sesli bir şekilde konuşmaya imkan sağlayan Discord’da pek çok kullanıcı gizlilik nedeni ile sisteme yansıyan sesini değiştirmeyi amaçlıyor. Windows ortamı, varsayılan olarak böyle bir özellik içermiyor. Discord üzerinde ses değiştirmek için üçüncü parti yazılımlar kullanmanız gerekir. Bu konu hakkında pek çok programı test ettik ve aralarında en işlevsel olan programın ise, ScreamingBee tarafından kullanıma sunulan MorphVOX'tur. MorphVOX, mikrofondan alınan sesi anlık bir şekilde değiştirebiliyor ve hem Discord’da hem de ekran kaydı sırasında sesin değiştirilmiş olarak kaydedilmesini de sağlıyor.

Yaklaşık olarak 20 farklı çeşit ses tonunu içeren bu uygulama, günümüzde pek çok Youtuber tarafından da kullanılıyor. Bu uygulama sayesinde sesini inceltebilir, kalınlaştırabilir, kadın, erkek ya da çocuk sesine kolaylıkla dönüştürebilirsiniz. Uygulamanın kullanımı ise şu şekildedir;

Haberin Devamı

Öncelikle bu adres üzerinde bulunan Free Trial butonuna tıklayarak programı indirmeniz ve bilgisayarınıza kurmanız gerekir. Yaklaşık olarak 6 MB boyutunda olan bu uygulamanın mac OS sürümünün olduğunu da belirtmek gerekir.

Program kurulduktan sonra da masaüstünde bulunan MorphVOX programını çalıştırmanız gerekir. Program başlar başlamaz da mikrofonunuz aktif bir hale gelecek ve ses değiştirme işlemi başlayacaktır.

Sol tarafta yer alan seçenekler ile dilediğiniz ses şeklini kolaylıkla seçebilirsiniz. Örneğin Youtube üzerinde bulunan ve çoğu zaman bize “korkunç” gelen ses biçiminin Hell Demon olduğunu bilmeniz gerekir.

Program üzerinde varsayılan olarak yüklü olarak gelen ses formatları sizin için çok yeterli değilse pek çok yeni ses formatını da kolaylıkla indirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu program çalıştığında aynı zamanda CS GO ses değiştirme, Skype ses değiştirme, Zoom ses değiştirme gibi çeşitli işlemlerin tamamını da gerçekleşmiş olur. Kısacası, MorphVOX aktifken mikrofonunuzu da kullanan bütün programlar ve uygulamalar üzerinde sesiniz değiştirilmiş bir şekilde iletilir.

Ses Değiştirme Programı iOS ve Android

Cep telefonundan ses değiştirme uygulamaları kullanmak için pek çok farklı neden vardır. Özellikle de cep telefonu görüşmeleri sırasında sesi değiştirmek, çok eğlenceli şakalar yapmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda pek çok insan, sesinin değiştirildiği zaman sesinin nasıl çıkacağını merak eder. Bazı programlar ile cep telefonunuz üzerinde sesinizi kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Bu uygulamalardan bazıları ise şunlardır;

Haberin Devamı

Voice Changer Plus (iOS): Voice Changer Plus adı verilen uygulama iOS cihazlar için gereken bütün ses değişikli ihtiyaçlarını tek başına kolaylıkla karşılayabiliyor. Uygulama içinde 55 farklı tona sahip olan ses efektleri hazır bir şekilde geliyor ve bu efektler hem telefon görüşmeleri sırasında kullanılabiliyor hem de MP3 kaydı olarak telefona da kaydedilebiliyor. Tamamen ücretsiz olarak hizmet veren bu uygulamanın kullanımı da oldukça kolay ve herhangi bir reklam içermiyor. Uygulamayı App Store üzerinden saniyeler içinde indirebilirsiniz.

Rocker Voice Changer: Android üzerinde bulunan pek çok ses değiştirme programının ve Rocker Voice Changer adı verilen uygulamanın çok iyi sonuçlar ürettiğini gördük. Bu uygulama tamamen Türkçe bir arayüze sahiptir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!