Sensormatic yeni çözümlerini tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Sensormatic yeni çözümlerini tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 11:02

Sensormatic, yeni ürünlerini Perakende Günleri’nde sektörle buluşturdu.

Haberin Devamı

Perakende sektörünün 2018’de kurlardaki hareketlilik ve ekonomideki dalgalanma nedeniyle zorlu bir dönem geçirdiğini ifade eden Sensormatic CEO’su İsmail Uzelli, sektörün yatırım planlarının verimlilik odaklı şekillendiğine dikkat çekti. “Dijital dönüşümü yaşarken verimlilik odaklı olmak önemli. Yalnızca dijitalleşme değil, tüm süreçleri kapsayan verimlilik odaklı bir dönüşüm gündemde olmalı.” yorumunu yapan Uzelli, ekonomideki sıkıntıları başarıyla atlatanların verimlilik odaklı projeleri devreye alanlar olacağının altını çizdi.

Perakende Günleri’nde lansmanı gerçekleştirilen “Kayıp Önleme Yönetim Hizmeti” sektörde bir ilki temsil ederken, RFID tabanlı çözümler, Elektronik Fiyat Etiketleri, Biyometrik Geçiş Kontrol Sistemleri ve Sensormatic tarafından geliştirilen Passware uygulaması stant içinde tanıtılan ürün ve çözümler olarak sıralandı. Perakende sektörünün büyümesini negatif yönde etkileyen kayıp ürünler konusunda özel bir çözüm sunan Sensormatic, Perakende Günleri’nde Kayıp Önleme Yönetim Hizmeti (Shrink Management as a Service) adlı uygulamanın lansmanını gerçekleştirdi.

Kayıpları azaltmak, satışları yükseltmek ve satış personelini en verimli ve uygun biçimde değerlendirerek müşteri memnuniyetini artırmak için tasarlanan bu çözüm bulut bilişim tabanlı yapısıyla esneklik ve kolay kullanım sunuyor. Elektronik Ürün Takip Sistemi kapsamındaki cihazların performans yönetimini yapan Kayıp Önleme Yönetim Hizmeti, elde ettiği veriler sayesinde mağaza içi kayıpların sebeplerinin belirlenmesine yardımcı oluyor. Sisteme bağlı tüm cihazlar ilgili uzmanlar tarafından uzaktan ve proaktif olarak takip edilebiliyor.

Yeni hizmet ile mağaza yöneticileri, mağazalarındaki sistemlerin sağlıklı çalışıp çalışmadığını tespit edebiliyor. Bununla birlikte kayıp oranının yüksek olduğu mağazaları hatta kaybın gerçekleşme şeklini de anlık olarak görebiliyor. Sensormatic’in perakende sektörüne yönelik sunduğu çözümler arasında RFID Envanter Yönetim Çözümü öne çıktı. Sektör temsilcilerine operasyonel verimlilik anlamında katma değer sağlayan bu çözüm, işletmelere, ürünlerinin üretim aşamasından mağazada müşteriye satıldığı ana kadar anlık takip olanağı sağlıyor. Elektronik Fiyat Etiketi çözümü ile hızlı bir dönüşüm gerçekleştirebiliyor. Ürünün üretim yeri, ayırıcı özelliği, tüm vergiler dahil satış fiyatı, birim fiyatı, en son yapılan fiyat değişikliği bilgisi, yerli ürün olup olmadığı, ithal olması durumunda üretildiği ülke ismi gibi bilgiler dahil çok sayıda değişkenin görüntülenebildiği Elektronik Fiyat Etiketleri, hem mevzuatlardaki yenilikler hem de periyodik fiyat değişiklikleri için bir çözüm niteliği taşıyor.

Passware çözümü ise çeşitli analizlerle insan kaynakları departmanının süreçlerini kolaylaşıyor. Passware ile yapılan analizler sonucunda, sistemde tanımlanmış mesai saatlerine göre, çalışanların hangi saatte, hangi kapılardan giriş – çıkış yapılabildiği görüntülenip raporlanabiliyor. Çalışanların ofis içi ve ofis dışında kalma sürelerini de sunan Passware üzerindeki raporlamalarda yönetici, personel, departman ve kapı bazında filtreler uygulanabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!