Samsung'dan yeni nesil LED TV'ler

Güncelleme Tarihi:

Samsungdan yeni nesil LED TVler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2010 15:39

Yeni nesil Samsung LED HDTV’ler, sarmal, gerçeklik hissini yüzde yüze yakın yaşatan derinlik, 3D, bağlanabilirlik gibi özellikleri ve kalıpları yıkan tasarımı ile öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Samsung Electronics, türünün ilk örneği olan entegre 3D işlemcili, internet bağlantısı ile interaktif deneyimler sunan ve tarzı ile hemen hemen her salona uyacak bir dizi son moda tasarım özelliği bulunan ödüllü LED TV serisinin yeni neslini tanıttı. Bu senenin amiral gemisi olan ve 2010 CES En İyi İnovasyon Ödülü’nü kazanan LED 9000 Serisi, dünyanın en ince LED TV’si olma özelliğini taşıyor. Samsung bu seri ile bugüne kadar satışa sunduğu en geniş özelliklere sahip LED TV serisini pazara sunmuş oluyor. Bu seri, giriş seviyesinden en yüksek performanslı modellere kadar full HDTV olma özelliğini taşıyan, farklı ekran boyut seçeneklerine sahip HD ürünlerden oluşuyor.  Samsung’un en son HDTV modelleri 7-10 Ocak 2010 tarihleri arasında Las Vegas Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2010’da Samsung’un ürünlerinin sergilendiği 11026 numaralı standda ziyaretçilerle buluşuyor.

Haberin Devamı

Samsung Electronics’in Görüntüleme Cihazları Birimi’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yangkyu Kim konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “LED TV kategorisindeki liderliğimiz kazara ya da tesadüfen olmadı. Tüketicilerin üstün görüntü kalitesi, ultra incelik ve çevreye daha duyarlı enerji tüketimi gibi ihtiyaçlarını tanımladık ve bu ihtiyaçlarına karşılık verdik. Tüm enerjimizi ve tutkumuzu bu senenin LED TV serisine, tek bir hedefle kanalize ettik: TV’ye gerçeklik hissini veren derinlik katarak tüketicilere çarpıcı deneyimler sunmak. Bu ödüllü seri ile Samsung, yalnızca kaliteli TV deneyiminde değil, teknoloji ve yenilikçilik alanında da liderlik ederek bir kez daha endüstri standartlarını belirliyor.” dedi.

Altı ürün serisi ve 19 inçten 65 inçe kadar farklı ekran boyutu seçenekleri ile bu yeni seri sektörün bugüne kadar pazara sunulan en büyük ve kapsamlı LED TV serisi olma özelliğini taşıyor. Ödüllü 9000 Serisi’nden, İnovasyon Onur Ödülü’ne layık görülen 7000 ve 6500 Serileri’ne kadar tüketiciler kişisel eğlence anlayışlarına, tercihlerine ve yaşam tarzlarına uyacak sınırsız model seçeneğine sahip oluyor. Amiral gemisi olan 9000 Serisi Samsung’un bugüne kadar satışa sunduğu en etkileyici HDTV olma özelliğini taşıyor. Mükemmel incelikteki LED TV’yi üst sınıf dokunmatik ekranlı uzaktan kumanda ve entegre 3D teknolojisi tamamlıyor. Tüm bu özellikler görüntü kalitesi ve bağlantı özelliklerinde ağzı açıkta bırakan yeni standartlar belirliyor.  Dünyanın en ince, tam entegre LED TV’si olan 9000 Serisi, derinlik konusundaki rekabete son noktayı koymak ve çıtayı inovatif özellikleri ile daha da yukarı taşımak için tasarlandı. 

Entegre 3D İşlemci

2010’un LED TV Serileri olan 7000, 8000 ve 9000 serilerinin tümünde, tam ve yarı HD çözünürlük formatlarının yanısıra Blu-Ray Disk Birliği’nden onaylı “Blu-ray 3D” standartı gibi birçok 3D standardına uyumlu olacak şekilde tasarlanmış olan Samsung’un kendi geliştirdiği entegre 3D işlemci ve verici yer alıyor. Ayrıca, Samsung’un 3D sistemi, daha inandırıcı ve sarmal bir televizyon deneyimi sunmak için tüm renk yelpazesini kullanan görüntüler sunuyor.

Haberin Devamı

Samsung, bu yeni LED TV serisinin yanısıra 3D Blu-ray oynatıcısı ile (BD-C6900) tüketicilere evlerinde 3D sinema keyfini yaşamaları için komple bir çözüm sunuyor. Normal televizyon izleme deneyimlerine üçüncü bir boyut katmak isteyenler için Samsung 3D işlemcisinin içine otomatik-dönüştürme teknolojisini de kattı. Sektörde bir ilk olan bu teknoloji, PC’ye gerek kalmadan, 2D içerikleri gerçek zamanlı olarak 3D’ye dönüştürme özelliği taşıyor. Tüketiciler izledikleri canlı futbol maçına belirli bir seviyede derinlik ve netlik katarak maçı sanki içindeymiş gibi seyredebiliyorlar.

Internet TV ve Samsung Uygulamaları

Yerleşik eternet bağlantısı ve kablosuz bağlantı özellikleri ile 2010 LED TV serisi tüketicilerin artan “sınırsız içerik” taleplerini karşılamaya hazır. Yeni sürüm Internet@TV özelliği şimdi tüketicilere AccuWeather, AP News, Blockbuster, eBay, Fashion TV, NetFlix, Picasa, Pandora, Travel Channel, TV Guide, Twitter, USA Today, Vudu ve YouTube gibi geniş kapsamlı, içinde gezinmesi kolay içerik ve uygulamaları sunan Samsung Apps’i (Uygulamaları) sunuyor. Uygulamalar televizyon izlenirken indirilebiliyor ve görüntülenebiliyor. Tüm üst sınıf LED TV’ler, 6500 Serisi ve yukarıdaki modellerde Samsung Apps’li yeni sürüm Internet@TV özelliği yer alacak.

Haberin Devamı

Benzersiz Görüntü Kalitesi

Samsung’un üst sınıf LED TV’leri kenardan aydınlatmalı LED TV avantajlarını bölgesel karartma teknolojisi ile doğrudan arkadan aydınlatmalı LED TV içinde birleştiren Samsung tarafından geliştirilmiş teknolojiyi kullanarak benzersiz görüntü kalitesi sunuyor. Bu teknoloji Samsung’un yüksek randımanlı LED’leri ve kendi geliştirdiği video işlemcili HyperReal Engine ile birarada canlı renkler, derin siyah tonları ve daha iyi kontrast oranları ile benzersiz görüntü kalitesi sunuyor.

Tasarım Odaklı

2010’da Samsung yenilikçi tasarım geleneğini; daha dar kenarlar, kırçıllı metal gümüş çerçeveler ve birçok HDTV’de bulunan siyah kenarlarla sınırlı geleneksel tasarımı zorlayarak sürdürüyor. Samsung dört ayaklı stand geliştirerek TV’yi bir elektronik cihazdan ziyade daha çok bir mobilyaya benzer hale getirdi. Yeni krom çizgili “Mistik Evren” Touch of ColorTM tasarım konsepti salonların ve oturma odalarının dekorasyonu ile daha fazla uyumlu olma özelliği taşıyor. Kapsamlı materyal ve tasarım seçenekleri ile Samsung hemen hemen herkesin zevkine hitap eden ve iç dekorasyon tercihlerine uyan bir LED TV sunuyor. Yeni LED TV’ler  Samsung’un 2010 serisi Blu-ray oynatıcıları ve ev sinema sistemleri ile de uyumlu olduğundan, evdeki sinema keyfinin vazgeçilmez bir unsuru olmaya aday.

Çevreci Tasarım

Tüm bu fonksiyonlar Samsung LED TV’lerin bilinen etkin-enerji özelliğinden ödün vermeden daha yüksek standartlar sunuyor. Yeni LED TV’lerin tüm özellikleri EnergyStar 4.0’ın standartından daha yüksek standartlar taşıyor. Samsung’un LED’leri Samsung’un piyasaya sürdüğü en yüksek performanslı en çevre dostu HDTV ürünleri olma özelliği ile her sene yeni standartlar belirlemeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Uzaktan Kumanda Yeniden Tanımlanıyor

Sektörde bir başka ilke daha imza atan Samsung, kullanımı kolay, üzerinde yerleşik, tamamen dokunmatik ekranı olan uzaktan kumandayı geliştirdi. Uzaktan kumandanın renkli dokunmatik ekranı  TV’nin özelliklerini ve seçenekleri anlamayı kolaylaştırıyor. Entegre Wi-Fi ve kızılötesi teknolojisi TV’yi ve diğer AV cihazlarını ekran üzerindeki tuşlar ve Q klavye ile kontrol ediyor. Uzaktan kumanda, kullanıcıların yayınlanan içerikleri doğrudan üzerindeki ekrandan izlemelerine olanak tanıyor. Örneğin, önemli bir maçın birinci yarısını kumanda üzerinde seyrederken, geniş ekran HDTV’nizde (yalnızca 9000 serisi için geçerli) Blu-ray filmi seyredebiliyorsunuz. Ayrıca DLNA onaylı PC’nizde taradığınız şarkı, fotoğraf ve video dosyaları arasından seçtiklerinizi kumanda yoluyla TV’inize aktararak, geniş ekranda izleme keyfini yaşayabiliyorsunuz. Uzaktan kumanda 9000 serisi ile birlikte standart olarak sunuluyor. Ayrıca, 7000 ve 8000 serisi LED TV’ler için de opsiyonel olarak ayrı da satın alınabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!