Resident Evil 20 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Resident Evil 20 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 07:03

Bilgisayar oyunlarını sonsuza dek değiştiren efsane serinin ilk oyunu, tam 20 yıl önce dün piyasaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

Bugünlerde oyun piyasasında bir "hayatta kalma" türüdür gidiyor. Basitçe hastalıktan, savaşlardan mahvolmuş bir dünyada veya kaza sonucu düştüğünüz ıssız bir adada, eldeki malzemeleri kullanarak hayatta kalmaya çalıştığınız bu oyun türünün en önemli temsilcileri ise H1Z1, DayZ, Don't Starve ve The Long Dark gibi yapımlar.

Bu oyunların her birine o kadar alıştık ki, "hayatta kalma" olarak tabir ettiğimiz oyun türünü ilk olarak (Bildiğimiz anlamda olmasa da.) Resident Evil serisinde gördüğümüzü unutmuş bile olabiliriz.

Resident Evil 20 yaşında


Yapısı bugünkü oyunlar gibi olmasa da, hayatta kalma-korku türünü yaratıp bugünlere getiren yapımların en önemlilerinden biri Resident Evil.

Geçen 20 yılda bir düzine oyuna ve bir o kadar da animasyon ve sinema filmine kavuşan Resident Evil'ın ilk oyunu, 22 Mart 1996 tarihinde piyasaya çıkmış ve oyuncuların hayatlarına girip sesini duyurabilmek için de biraz beklemek zorunda kalmıştı.

Resident Evil 20 yaşında


Kısa sürede oyun dergilerinden çok iyi puanlar alan yapımın devam oyunları olan Resident Evil 2 ve özellikle de Resident Evil 3: Nemesis ise satış rekorları kırmakla kalmadı, pek çok yayından "yılın oyunu" ödülünü de kaptı.

Haberin Devamı

Bu üç oyunun ardından farklı platformlara, spin-off'lar şeklinde yayılmayı tercih eden ve Milla Jovovich'in başrollerinde oynadığı filmleriyle bbeyazperde'de de adını duyurmaya başlayan seri düşüş trendine girmiş, Resident Evil 4'ün aldığı müthiş puanlar bile, oyuncuların izometrik kameradan vazgeçilmesi üzerine gösterdiği tepkileri engelleyememişti. Resident Evil sonraki iki oyunu (RE 5-6) ile özünden tamamen uzaklaşıp aksiyon türüne kayarken, RE: Revelations serisi ile kendisini bir miktar toplamayı başarmıştı.

En nihayetinde serinin orijinal oyunlarının tamamen yeniden yapımları olan Resident Evil Remastered ve Resident Evil Zero HD ile de ciddi anlamda ses getirmeyi başardı Capcom, adeta oyuncuları aldı ve eski günlere götürdü.

Serinin bir sonraki oyunu olacak olan Resident Evil: Umbrella Corps ise multiplayer'a ağırlık veren, aksiyon türünde bir yapım olacak.

LEVEL tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!