Recuva nedir ve ne işe yarar? Recuva kullanımı ve silinen dosyaları geri getirme

Güncelleme Tarihi:

Recuva nedir ve ne işe yarar Recuva kullanımı ve silinen dosyaları geri getirme
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2021 05:29

Söz konusu bilgisayar olduğunda karşımıza öğrenilmesi ya da bilinmesi gereken pek çok bilgi çıkıyor. Karşılaştığımız sorunları çözebilmek için bazen bilgi dışında belli programlara da ihtiyacımız oluyor. Karşılaşılan en büyük sorunlardan biri de yanlışlıkla dosyaları silmek. Bu noktada devreye Recuva giriyor. Peki, Recuva nedir ve ne işe yarar? Recuva'nın kullanımı nasıldır ve silinen dosyaları geri alma işlemi nasıl yapılır? İşte bu konu hakkında bilinmesi gereken detaylar.

Haberin Devamı

Recuva, eğer bilgisayarınızdan isteyerek ya da istemeden sildiğiniz dosyaları geri getirmenize yarayan bir programdır. Aynı zamanda Recuva, tüm formattaki dosyaları geri getirebilmektedir.

 Recuva Nedir?

 Recuva bilgisayardan silinen herhangi bir formattaki dosyaların taranması, bulunması ve bilgisayara geri yüklenmesine yarayan bir uygulamadır. Recuva'nın kendi resmi internet sitesi üzerinden ücretsiz versiyonu indirilebilir ve kullanılabilir. Bunun için siteye girip "download free version" butonuna tıklamanız yeterlidir. Bu bağlantıyı indirdikten sonra programı kolayca kurabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Programın Türkçe dil desteği bulunmaktadır.

 Eğer daha gelişmiş aramalar yapmak ya da derin tarama seçeneğini aktif hale getirmek isterseniz, bu durumda premium üyelik almanız gerekebilir. Fakat yine de bu programı ücretsiz olarak da kullanmaya devam edebilir ve yine verim alabilirsiniz. Programın hem kurulumu, hem de kullanımı oldukça basit olarak gerçekleşir.

Haberin Devamı

 Recuva Ne İşe Yarar?

 Recuva bilgisayardan herhangi bir sebeple silinen dosyaların geri getirilmesi işine yarayan bir programdır. Silinen dosyanın formatı önemli değildir. Sildiğiniz dosyalar isterseniz kurulum dosyaları, isterseniz ses dosyaları, isterseniz de görseller olsun, tüm bunları Recuva programını kullanarak geri getirebilirsiniz. Programın ücretsiz ve ücretli sürümlerinin farklı özellikleri bulunmaktadır.

 Piyasada aynı işe yarayan başka programlar da bulunsa da, hem kullanım rahatlığı ve kolaylığı açısından, hem de alınan verim açısından Recuva daha sık kullanılan bir programdır. Program hem resmi internet sitesi üzerinden, hem de internet üzerinde program indirilebilen hemen hemen tüm web siteler üzerinden indirilebilir. Program indirildikten sonra oldukça basit bir şekilde kurulup kullanılmaya başlanabilir.

 Recuva Nasıl Kullanılır?

 Recuva'nın kullanımı oldukça basittir. Programı indirip kurduktan sonra öncelikle çalıştırmanız gerekmektedir. Program çalıştıktan sonra karşınıza çıkan ilk pencerede öncellikle next seçeneğine tıklamanız gerek. Ardından kurtarmak istediğiniz dosyanın formatını belirleyeceğiniz bir ekranla karşılaşırsınız. Bu ekranda da seçiminizi yaptıktan sonra dosyanın silinmeden önce hangi lokasyonda bulunduğunu belirlemelisiniz. Ardından start butonuna tıklayarak taramayı başlatabilirsiniz.

Haberin Devamı

 Silinen dosyaların taranması işlemi bazen kısa sürebilirken bazen de bilgisayarın durumuna göre uzun sürebilmektedir. Bu tarama işlemi tamamlandığınızda aradığınız formatta silmiş olduğunuz tüm dosyalar karşınıza çıkacaktır. Karşınıza çıkan bu dosyalar arasından kurtarmak istediklerinizi seçerek bilgisayarınıza geri yükleyebilirsiniz.

 Eğer arama sonucunda bulunan dosyalar arasında sizin aradığınız dosya bulunmuyorsa, bu durumda programdaki "enable deep scan" seçeneği aktif hale getirilmeli ve bir derin tarama yapılmalıdır. Bu derin tarama yine bilgisayarınızın durumuna göre 1 saatten fazla sürebilir. Fakat bu tarama sonucunda genellikle sonuca ulaşılmaktadır.

Haberin Devamı

 Recuva ile Silinen Dosyaları Geri Getirme

 Programla ilgili tüm yönergeleri takip edip dosyalarınızı geri getirmeniz mümkün. Normal tarama ya da derin tarama sonucunda karşınıza çıkan dosyaları geri getirmek için bir lokasyon seçebilir ve sağ altta yer alan recover butonuna tıklayarak dosyalarınızı geri alabilirsiniz.

 Bilgisayarlar konusunda en sık yaşanan problemlerden biri dosyaların yanlışlıkla silinmesi olduğundan, bu dosyaları geri getirmek için piyasada en yaygın olarak kullanılan programlardan biri Recuva'dır. Hem kullanım kolaylığı hem de ücretsiz versiyonunun olması, çok fazla tercih edilmesinin sebeplerinden biridir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!