PlayStation kullanıcılarına kötü haber: Hızınız düşecek

Güncelleme Tarihi:

PlayStation kullanıcılarına kötü haber: Hızınız düşecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2020 07:23

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını karşısında kaynakların doğru kullanımı hayati bir önem taşıyor. İnternet için de bu durum geçerli. Bu kapsamda Sony, YouTube'un ardından indirme hızını konsol genelinde düşürmeye karar verdi.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği, geçtiğimiz günlerde internet kaynaklarının doğru bir şekilde kullanılabilmesi ve yeterli gelmesi için YouTube dahil bazı stream servislerinden görüntü kalitesini düşürmesini istemişti. Görüntü kalitesi düştüğünde böylece internetten indirme ihtiyacı daha da azalacaktı. Bu çağrıya kulak veren platformlar ise görüntü kalitelerini düşürmeye başladı. Hatta YouTube, bu kararını Avrupa ile de sınırlı tutmadı ve dünya genelinde görüntü kalitesini 480p çözünürlüğe düşürmeye karar verdi.

Ancak YouTube bu konuda yalnız değil elbette. Bazı stream servisleri dışında Sony de internet trafiğinin gereksiz kullanılmaması adına önemli bir karar aldı. Sony PlayStation sahipleri oyunları artık eski hızlarında indiremeyecek. Yani Sony, indirme hızına kota koymuş durumda. Bir oyunu artık çok daha uzun sürelerde indirebilmeniz mümkün olacak.

Haberin Devamı

Sony'nin bu kararı sadece Avrupa genelini kapsıyor; diğer ülkelerde aynı politikaya bağlı kalıp kalmayacağı ise henüz belirsiz. Diğer yandan Sony'den konuyla ilgili yapılan açıklamada multiplayer oyunların bu hız düşüşünden etkilenmeyeceğinin altı da çizildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!