Paribu Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır? Kalıcı Paribu Hesabı Kapatma Adımları

Güncelleme Tarihi:

Paribu Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır Kalıcı Paribu Hesabı Kapatma Adımları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2023 10:45

Paribu; TL ile kripto para alım satım işlemlerinin gerçekleştirildiği, kripto para borsasıdır. Bunun yanı sıra Türkiye'de bulunan Paribu platformu ile kripto paralarda alım-satım gerçekleştirilmesi adına üyelik açılması gerekmektedir. Bunun yanı sıra Paribu üyeleri, belirli sebeplerden ötürü üyelik iptali, hesap silme gibi taleplerde bulunmaktadır. Peki Paribu hesabı nasıl silinir? Kalıcı Paribu hesabı kapatma adımları nelerdir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Paribu hesabının kapatılması için öncelikle; destek@paribu.com mail adresi kullanılmaktadır. Bu mail adresine; hesap kapatma talebi ile alakalı mail atmak gereklidir. Bu metot dışında değişik bir metotla hesap kapatma işlemi mümkün değildir. Mail; Paribu'ya ulaştıktan sonra 1 aylık bir süre söz konusudur. Bu süre dahilinde hesap tam anlamıyla kapatılmaktadır. 

 Paribu Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır? 

 Paribu ile kripto para alımı ve satımı işlemleri adına yapılacak olan hesap açma işlemleri; mobil uygulama ya da resmi siteden yapılmaktadır. Paribu; Türkiye çapında kurulan; kripto paraların alım- satımı yapılması adına kurulmuş bir kripto para borsasıdır. Paribu bünyesinde üyelik oluşturmak ya da hesap açmak adına kullanım koşulları ve üyelik sözleşmesiyle beraber kullanım koşulları ve gizlilik bildirimleri adına onay gereklidir. Bu koşullar ve sözleşmelerin onayıyla birlikte üyelik işlemi halledilmektedir. 

Haberin Devamı

 Paribu üyeliğinin tamamen kapatılması isteniyorsa; destek@paribu.com mail adresine hesabın kapatılmasıyla alakalı bir mail gönderilmelidir. Bunun dışında; 0850 303 60 00 numaradan müşteri hizmetlerine belirli saatler aralığında ulaşarak, hesabın iptali gerçekleştirilmektedir. Mail olarak talebin gerçekleştirilmesi durumunda Paribu, talebi değerlendirip, kullanıcıya dönüş yapmaktadır. Bunun yanı sıra hesap üzerinden iletişim seçeneği ile hesap kapatılmaktadır. Paribu hesabının kapatılması için; 

 - Tarayıcı veya uygulamadan hesaba giriş yapılmalıdır.

 - Sağ üst bölümde ismin yazıldığı yere tıklanmalıdır.

 - Açılan sayfa bünyesindeki ''Yardım'' butonuna tıklanması gerekmektedir.

 - Talebin konusu ''Diğer Konular'' olarak seçilmelidir.

 - Açıklamaya; hesabın kapatılma sebebi, mail adresi ve telefon numarası gibi bilgileri yazıp; ''Destek Talebi Oluştur'' butonuna tıklamak gerekmektedir.

 - Hesabı silmek adına Paribu destek ekibi inceleme başlatacaktır. Mailden sonra hesap kalıcı şekilde silinecektir. 

 Kalıcı Paribu Hesabı Kapatma Adımları 

 Paribu üyeleri; pek çok sebepten ötürü hesaplarını kapatma talebinde bulunabilirler. Üyelik iptali, hesap kapatma gibi işlemler adına izlenecek olan yol çok basittir. Paribu destek bölümüyle; üyelik iptali işlemleri gerçekleştirilmektedir. Pek çok üye bu işlemler adına araştımalar yapmaktadırlar. 

Haberin Devamı

 Paribu resmi sitesi bünyesinde bulunan bilgiler ile hesap kapatma işlemleri adına üyelerin herhangi bir sebep ileri sürmeden istedikleri zaman hesaplarını kapatmak için talepte bulunmaktadırlar. Üyeler; hesap kapatma işlemleri adına ''destek@paribu.com'' adresine mail atmalıdırlar. Paribu üyelik iptali ve hesap kapatma linki bulunmamaktadır. Bununla beraber bu araştırmayı yapan kişiler; yukarıda verilen bilgiler dahilinde hesap kapatma işlemlerini gerçekleştirmektedirler. 

 Kullanıcılar; üyelik veya hesap kapatma talebini bulundukları tarihten 30 gün içerisinde işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Yani hesap kapatma talebinde bulunan gün içinde iptal işlemi gerçekleşmesinin yanı sıra bu işlem 30 gün içerisinde de gerçekleşmektedir. 30 gün içinde üyelik iptalinin gerçekleşmesi mümkündür. 

Haberin Devamı

 Yasal düzenleme ile birlikte Paribu firmasının meşru menfaatleri konusunda hesabı kapatacak olan kullanıcının hesap işlem ayrıntıları ve verileri; yasalar ile ön görülmekte olan ''kişisel veri aydınlatma politikası'' hususunda belirtilen süre boyu Paribu tarafından saklanmaktadır. Kişisel verilerin silinmesi prosedürü konusunda ''Kişisel verilerin işlenmesi ve korunması kanunu'' metni mutlaka okunmalıdır. Bu şekilde çok kolay bir şekilde hesap kapatılacaktır. Paribu hesabı kapatılmadan önce; varlıkların hesaba çekilmesi gerekmektedir. Bu yüzden öncelikle varlıkların aktarımı yapılmalı, ardından da hesap kapatma talebinde bulunulmalıdır. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!