Outlook Şifremi Unuttum Nasıl Değiştirebilirim Ve Öğrenebilirim? Outlook Şifre Değiştirme, Sıfırlama Ve Öğrenme

Güncelleme Tarihi:

Outlook Şifremi Unuttum Nasıl Değiştirebilirim Ve Öğrenebilirim Outlook Şifre Değiştirme, Sıfırlama Ve Öğrenme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 17:49

Pek çok banka şifresi, birden fazla mail adresine sahip olma, internet bankacılığı, kredi kartı şifreleri gibi şifrelerin fazlalığından ötürü önemli sorunlar ile karşı karşıya kalınmaktadır. Parola ya da şifrenin unutulması herkesin başına gelen durumlar içerisinde bulunmaktadır. Kullanıcılar; Outlook kullanıyorsa ve Outlook şifresini unuttuysa, belirli araştırmalar yapmaktadır. Peki, Outlook şifremi unuttum nasıl değiştirebilirim ve öğrenebilirim? Outlook şifre değiştirme, sıfırlama ve öğrenme nasıldır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Outlook hesabı şifresinin unutulması durumunda şifre sıfırlama işlemleri yapılmalıdır. Bunun dışında hesaba giriş yaparken destek olacak tavsiyeler aşağıdaki gibi olacaktır; 

 - Şifrenin hatırlanması durumunda çalışmaması halinde öncelikle Caps Lock'un kapalı olmasından ve mail adresinin doğru yazılmasından emin olmak gereklidir.

 - Tarayıcı geçmişi temizlenmeli ya da değişik bir internet tarayıcısından oturum açmayı denemek önemlidir. 

 Bu gibi durumlar, hesaba yeniden erişim sağlanmasına destek olmuyorsa; şifreyi sıfırlamak gereklidir. 

 Outlook Şifremi Unuttum Nasıl Değiştirebilirim ve Öğrenebilirim? 

 Outlook; dünya çapında çok fazla tercih edilen mail uygulamaları içerisinde yer almaktadır. Bununla beraber pek çok kullanıcı adına çok önemli uygulamalardan birisi olduğu belirtilebilir. Kimi zaman kullanıcılar, hesapları ile alakalı detayları unutabilmektedirler. Bunun yanı sıra şifrelerin unutulması çok yaşanan bir durumdur. Bu yüzden de bu konu İnternet çapında çok fazla araştırılmaktadır. Outlook şifresinin değiştirilmesi adına; 

Haberin Devamı

 - Öncelikli olarak, Outlook'un İnternet sitesine erimek gereklidir. Bunun yanı sıra ''oturum aç'' kısmından, şifresini değiştirmek veya sıfırlamak istenen mail adresi yazılmalı ve ''İleri''ye tıklanması gereklidir.

 - Daha sonra Parola giriş ekranı bünyesinde ''Parolanızı mı unuttunuz'' bölümüne tıklamak gereklidir.

 - Kişinin karşısına ''Kimliği Doğrulamak'' adına gerekli kimi alternatifler sunulacaktır. Telefonla doğrulama ya da mail adresiyle doğrulama alternatifleri sunulacaktır. Bunlardan biri tercih edilmelidir. Bu şekilde Microsoft tarafından kullanıcıya gönderilen güvenlik kodu yazılmalıdır.

 - Size gönderilen güvenlik kodu, doğru ve eksiksiz şekilde onay kutucuğuna yazılmalı ve ''İleri''ye tıklanmalıdır.

 - Güvenlik kodu girildikten hemen sonra ''Parolanızı Sıfırlayın'' sayfası açılır. Bu kısımda unutulmayacak, aynı zamanda zor ve güvenli bir parola girilerek, ileri butonuna tıklanmalıdır. 

 Outlook Şifre Değiştirme, Sıfırlama ve Öğrenme 

Haberin Devamı

 Outlook şifresinin değiştirilmesi adına öncelikle; https://account.live.com/resetpassword.aspx?mkt=tr-tr adresine erişmek gereklidir. Daha sonra kişinin karşısına çıkan sayfa bünyesinde arzu edilen outlook mail adresi yazılmalı ve ''İleri'' butonuna tıklanmalıdır. Bu bölümde kişiye; güvenlik kodunun nereye yollanması ile alakalı bir soru yöneltilmektedir. Kurtarma maili veya telefon numarası yazılarak, hesabın şifresini sıfırlamak mümkün olacaktır. Aksi durumda hesabın şifresini öğrenmek mümkün değildir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!