Outlook Hesap Silme - Kalıcı Olarak Outlook Hesabı Nasıl Silinir Ve Hesap Kapatma İşlemi Adımları

Güncelleme Tarihi:

Outlook Hesap Silme - Kalıcı Olarak Outlook Hesabı Nasıl Silinir Ve Hesap Kapatma İşlemi Adımları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2023 10:45

Outlook; kişisel bilgi yöneticisi olmakla beraber aynı zamanda mail servisi olarak tanımlanabilir. Bunun dışında Microsoft odaklı olan en eski, mail yazılımları içerisinde yer almaktadır. Değişik mail uygulamalarının çıkması ile beraber pek çok kişi, Outlook hesabını kapatmanın yollarını aramaktadır. Peki, outlook hesabı silme işlemleri nelerdir? Kalıcı şekilde Outlook hesabı nasıl silinir ve hesap kapatma yolları nedir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Microsoft'a bağlı şekilde kurulmuş olan Outlook; değişik servisleri sağlamakta olan kapsamlı ve önemli bir hizmettir. Microsoft'un çatısı ile kurulan Hotmail ve Outlook servislerinin birleştirilip, birçok yeniliğe adım atmıştır. Outlook, yalnızca bir mail uygulaması değil, bunun dışında otel ya da uçak rezervasyonları gibi karışık işlerin de organizasyonuna imkan tanıyan uygulama olarak da tanımlanabilir. Outlook; takvim, posta, kişiler gibi değişik özellikler ile üyelerine daha iyi hizmeti sunmayı hedefler. 

 Outlook Hesap Silme 

 Outlook; MSN, Hotmail ve bunlara bağlı olan araçların hepsi, Microsoft'a aittir. Bu yüzden her iki hizmet adına mail hesabı bulunuyorsa, Microsoft hesabının silinmesi ile hem mail adresi hem de araçlar devre dışı bırakılmaktadır. Bu yüzden Microsoft hesabı silinmeden; Hotmail ya da Outlook hesabı silinmemektedir. 

Haberin Devamı

 Kalıcı Olarak Outlook Hesabı Nasıl Silinir? 

 Kalıcı şekilde Outlook hesabını silmek için; 

 - Outlook hesabının kapatılması adına ilk önce Microsoft hesabının kapatılması gerekmektedir. Bu işlemin yapılması için; Outlook hesabına giriş yaparak, ekranın sağ üst bölümünde bulunan adın üzerine tıklanarak, ''Hesap Ayarları'' bölümüne tıklanması gerekmektedir.

 - Daha sonra açılan sayfa bünyesinde ekranın sağ üst kısmında bulunan ''Güvenlik'' Bölümüne tıklanmalıdır.

 - Ardından açılan sayfada ''Diğer'' kısmına tıklanması gerekmektedir.

 - Sonra açılan sayfa aşağı indirilerek, bu kısımda yer alan ''Hesabımı Kapat'' kısmına tıklamak gerekir.

 - Genel ekran bünyesinde bulunan ''İleri'' bölümüne tıklamak gerekir.

 - Açılan sayfa bünyesinde alternatifler bulunacaktır. Bu alternatifler arasında, kullanıcıya uygun olanı tercih ederek, devam edilmesi gerekmektedir. Örnek olarak sunulan alternatiflerde kişiye uygun alternatif yoksa ''Nedenim Liste İçerisinde Yok'' alternatifi tercih edilebilir.

 - Kapatma alternatifi seçildikten sonra yukarıda bulunan kutucuların tamamı işaretlenerek, alt bölümde bulunan ''Hesabı Kapatmak Üzere İşaretle'' kısmına tıklanması önemlidir.

Haberin Devamı

 - Son şekilde açılan sayfa bünyesinde ''Bitti'' butonuna tıklamak gerekmektedir. Hesap; 60 gün içinde herhangi bir giriş yapılmaması durumunda tam anlamıyla kapatılacaktır. 

 Kalıcı Outlook Hesap Kapatma İşlemi Adımları

  Kalıcı şekilde Outlook hesap kapatma işlemleri adımları;

  - Outlook.com adresine erişim sağlanarak, kapatılması istenen Outlook mail adresine giriş yapılmalıdır.

 - Sayfanın sağ üst bölümündeki alternatiflerdeki ''dişli'' bölüme tıklanmalı ve Outlook seçenekleri sayfasına erişmek adına Diğer posta ayarları alternatifine tıklamak gerekir.

 - Hesabı yönet bölümünün altında ''Hesap ayrıntıları'' alternatifi görülecektir. Güvenlik ve kişisel bilgilerin düzenleneceği ve güncelleneceği Microsoft hesabına bakış sayfasını açabilmek ve bununla beraber hesabı kapatmak adına üzerine tıklamak gerekmektedir.

Haberin Devamı

 - Hesabı kapat alternatifini görmek adına aşağı kaydırmak gerekmektedir. Microsoft hesap sayfasını kapatın seçeneğini görmek adına tıklamak gereklidir. Bu kısımda; Outlook hesabı kapatıldığı zaman ne olacağı görülecektir.

 - Sayfa aşağı kaydırmak önemlidir. Bununla beraber hesap adına kullanılan şifre girilmeli ve daha sonra ''İleri'' düğmesine tıklanması gerekmektedir.

 - Sonraki sayfa bünyesinde ''Outlook hesabını kapatmak adına Hotmail hesabının devre dışı bırakılması gerekir'' uyarısı görülecektir. Hesabın kalıcı şekilde kapatılması ve bütün bilgilerin silinmesi adına ''Hesabı Kapat'' düğmesini tıklamak gereklidir. 

 Bu şekilde hesabın kapatılması mümkün olacaktır. Bununla beraber hesabın kapatılmasından sonra 60 gün içerisinde giriş yapmamak, hesabın silinmesine yardımcı olmaktadır. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!