Otostopçu robot tek başına 6 bin km yol katetti!

Güncelleme Tarihi:

Otostopçu robot tek başına 6 bin km yol katetti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2014 15:48

Kanada’da Hitchbot isimli bir robot sadece otostop çekerek 6 bin kmlik yolculuk yaptı.Kanada Devlet Televizyonu CBC konu ile ilgili haberinde Hitchbot’un Halifax kentinden yola çıktıktan 3 hafta sonra Atlantik kıyısındaki Victoria kentine ulaşmayı başardığı açıklandı.

Haberin Devamı

Hitchbot, insanlarla robotların ilişkilerini araştırmak isteyen Torontolu bilim insanları tarafından bir bira fıçısı, güneş panelleri ve bilgisayar kullanılarak üretildi. Robot yolculuğu boyunca içine yerleştirilen GPRS sistemini kullanarak bulunduğu yer ile ilgili açıklama ve fotoğrafları sosyal medyada paylaştı.

Hitchbot’un Twitter hesabı 30 bin kişi tarafından takip edilirken, robotun Facebook sayfası da 40 bin kişi tarafından beğenildi.

Robotu yaratan ekibin başında bulunan McMaster Üniversitesi araştırmacısı David Smith konu ile ilgili Toronto Star gazetesine yaptığı açıklamada Hitchbot’u Halifax’da bir yol kenarına bırakmalarından sadece iki dakika sonra birinin onu otomobiline aldığını söyledi ve “Çok ama çok mutluyuz. Bu süreçte çok eğlendik. Bu deney insanları çok ilginç bir şekilde bir araya getirdi” dedi.

Haberin Devamı

Yolculuğu sırasında British Columbia bölgesinde bir de düğüne katılan Hitchbot’un son varış yeri olarak belirlenen Victoria Open Space Arts Society’e 21 Ağustos Perşembe günü ulaşacağı ve burada bir törenle karşılanacağı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!