Ösym Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım Ve Nasıl Alabilirim? Ösym Şifre Alma, Değiştirme Ve Yenileme

Güncelleme Tarihi:

Ösym Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım Ve Nasıl Alabilirim Ösym Şifre Alma, Değiştirme Ve Yenileme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 17:52

ÖSYM tarafından yapılan sınavlar ve bilgiler sisteme daha önce tanımlanmaktadır. Bu nedenle kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılarak öğrenciler bilgileri öğrenebilmektedir. Fakat şifresini unutan kişilerin ne yapması gerektiği pek çok alanda sıklıkla araştırılmaktadır. Peki ÖSYM şifremi unuttum ne yapmalıyım ve nasıl alabilirim? ÖSYM şifre alma, değiştirme ve yenileme işlemleri ile ilgili bilgileri sizlere detaylıca derledik.

Haberin Devamı

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine güvenli bir şekilde giriş yapılması için internet üzerinden hesap açılmaktadır. Bu hesap üzerinden öğrenciler sınavlar hakkında her bilgiyi alabilmektedir. Bu anlamda şifresini unutan kişiler bazı adımları takip ederek şifrelerini yenileyebilirler. 

 ÖSYM Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım ve Nasıl Alabilirim? 

 ÖSYM şifresini unutanlar e devlet kapısı üzerinden sisteme giriş yapabilmektedir. Fakat ÖSYM şifresini unutan kişiler şifrelerini tekrar yenilemek istemektedir. Bunun için öğrencilerin ÖSYM resmi web sitesine girmeleri gerekmektedir. Buradan öğrencilerin Şifremi Unuttum sekmesine tıklamaları gerekir. Sekmeye tıklayan öğrencilerin karşısına bazı sorular gelmektedir. Bu soruların doğru bir şekilde yanıtlanmasının ardından şifrelerini yenilemektedir. 

Haberin Devamı

 Öğrenciler burada verdikleri soruların cevaplarının daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgiler ile aynı olması gerekmektedir. Bu adımları yakip ederek şifre alamayan kullanıcıların ÖSYM tarafından yetkilendirilmiş Sınav Koordinatörlüklerine veya Başvuru Merkezine nüfus cüzdanı ile başvurulması gerekmektedir. 

 ÖSYM Şifre Alma 

 ÖSYM aday şifresi sadece o kişinin bildiği özel soruların cevaplanması ile oluşturulan ve adayın kendisi dışında başkasının işlem yapmasını engelleyen bir güvenlik şifresi olmaktadır. ÖSYM tarafından yapılan tüm işlemler bu sistemde tanımlanmakta ve internet sitesinde yayınlanmaktadır. 

 ÖSYM şifreleri ÖSYM tarafından yetkilendirilen Başvuru merkezlerinden alınmaktadır. Fakat şifre alma işlemlerinde öğrencilerin vesikalık resim ve nüfus cüzdanları ile bizzat kendilerinin gitmesi gerekmektedir.

  ÖSYM Şifre Değiştirme ve Yenileme 

 ÖSYM şifreleri adayın sisteme girdiği anda bizzat değiştirilmektedir. Yeni şifreyi aday belirlemekte ve şifre kriptolu ve geriye dönüşümsüz olarak ÖSYM tarafından sistemde tutulmaktadır. ÖSYM şifresi değiştirme ve yenileme işlemleri şu şekilde yapılmaktadır: 

 - İlk olarak adaylar ÖSYM aday işlemleri sayfasına girmektedir.

 - Ekranda açılan ve sayfada istenilen TC kimlik numarası ve güvenlik numarası eksiksiz bir şekilde girilmektedir.

Haberin Devamı

 - Daha sonra kullanıcılar güvenlik sorusu aşamasında şifre oluştururken verilen cevabın girilmesi gerekmektedir.

 - Daha sonra kullanıcılar kendilerinden istenen tüm bilgileri eksiksiz girmektedir.

 - Bu işlem sonrasında ÖSYM şifresi yenilenecektir. 

 Şifre yenileme işlemleri ile birlikte güvenlik sorusu da sıklıkla araştırılmaktadır. Güvenlik sorusunun unutulması durumunda şifreyi yenileyebilmek için ilk alınan merkeze gidilerek şifre talebinde bulunmak gerekmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!