OnePlus 5T'nin başı fena halde dertte! Sebebi ise...

Güncelleme Tarihi:

OnePlus 5Tnin başı fena halde dertte Sebebi ise...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2017 07:49

OnePlus'ın yeni akıllı telefonu olan OnePlus 5T'yi Kasım ayında tanıtmıştı. Şirket, telefona Face Unlock adını taşıyan bir yüz tanıma özelliği de yerleştirmişti. Ancak bu sistemin, SensibleVision isimli şirketten çalındığı söyleniyor.

Haberin Devamı

OnePlus 5T, yüz tanıma özelliğinin karanlıkta da işe yaraması ile dikkat çekiyordu. Ancak en küçük pürüz veya sapma bile teknolojinin çalışmasında aksaklığa sebep olduğu için bazı eleştirilerde almıştı. OnePlus'ın bu özelliği yüz tanıma ve diğer biyometrik çözümler üzerinde çalışan SensibleVision isimli şirketin çaldığı söyleniyor. Sensiblevision'un CEO'su George Brostoff, şirketine ait pantenlerden en az birinin OnePlus tarafından Face Unlock'da ihlal edildiğini söylüyor. 

OnePlus 5Tnin başı fena halde dertte Sebebi ise...

Telefonun ekranının aydınlatıcı olarak kullanılmasını sağlayan teknolojinin de bu patentlerden biri olduğunu belirtti. Brostoff, şirketinin patentlerini OnePlus’a veya OnePlus’ın tedarikçilerinden birine lisanslamadığını söyledi. Brostoff durumu avukatlarına bildirdiğinin de altını çizdi. Şirket yeni çıkacak olan amiral gemi modelinde Face ID benzeri bir çözüm sunmayı hedefliyor.

BAKMADAN GEÇME!