NBA Live 16 satışlarda yere çakıldı

Güncelleme Tarihi:

NBA Live 16 satışlarda yere çakıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 10:12

Basketbol oyunlarının bugünkü seviyesine gelmesinde büyük rol oynayan, Nba Live 96'dan itibaren "modern" basketbol oyunlarının lideri olarak uzun süre tahtta oturan, 2K Sports'un NBA 2K serisinin yoğun rekabeti sonucu gerilemeye başlayan NBA Live 16 tüm zamanlar göz önüne alındığında artık dibe vurmuş durumda.

Haberin Devamı

Amerika'da Eylül ayı satışları göz önüne alındığında ikisi de 29 Eylül tarihinde satışa çıkan oyunlardan NBA 2K16 üç gün içinde 1 milyon adetin üzerinde satılırken NBA Live 16'nın toplam satışları 8000 adeti ancak geçebildi. EA daha önce de oyunun satışlarının 2K'in oyununa göre zayıf kalmasını gerekçe göstererek seriye bir "mola" vermiş, daha sonra dönüş yaptığında da PC'leri pas geçip konsollara yönelmişti. Oyunun ülkemizde kutulu olarak satışa sunulmadığını da belirtelim.

Eylül ayı satışlarında NBA 2K16'nın liderliği sürerken en yakından takip eden oyun tahmin edebileceğiniz gibi Amerika'da oldukça popüler olan NFL Madden 16. İlk çıktığı gün 179 milyon dolar hasılat yapan Metal Gear Solid V: The Phantom Pain ise satış rakamlarında ancak üçüncü sırada yer bulabildi, ilginç bir şekilde "soccer" oyunu FIFA 16'nın hemen önünde.

Haberin Devamı

Bakalım NBA Live 16 serisinin durumunu düzeltmek için önümüzdeki yıllarda EA'den nasıl hamleler göreceğiz.

BAKMADAN GEÇME!