Modem Şifremi Unuttum - 192.168.1.1 Modem Şifresi Reseletme Ve Değiştirme

Güncelleme Tarihi:

Modem Şifremi Unuttum - 192.168.1.1 Modem Şifresi Reseletme Ve Değiştirme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 14:47

Modem şifremi unuttum, diyenlerin izlemesi gereken adımlar bulunmaktadır. Modem, Fransızca bir kelimedir. Türkçe’ ye “çevirge” olarak çevrilmektedir. Modem, modülatör ile Demodületör’ ün birleşmesinden oluşmaktadır. Çevirge veya modem olarak adlandırılan cihaz, bilgisayarı ana ağa bağlama işlevi görmektedir. Modem şifremi unuttum – 192.168.1.1 modem şifresi resetleme ve değiştirme işlemleri hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Modem şifremi unuttum, diyenler için destek bilgileri çok önemlidir. Modem, Modülatör – Demodülatör sözcüklerinden türetilen, Fransızca bir sözcüktür. Bilgisayar ve diğer aygıtlarla internet arasında bağlantı kurmaktadır. Ses sinyallerini veriye, verileri de ses sinyallerine dönüştürebilen modem, cihazlar arasında veri akışı sağlamaktadır. 

 Modem Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım? 

 Modem şifresi unutulduğunda en doğru çözüm resetlemektir. Resetleme sözcüğünün Türkçe’ si sıfırlama demektir. Burada modem şifremi unuttum ne yapmalıyım diyenler için yapılması gerekenleri sıralamaya çalışacağız. Modem giriş bölümüne 192.168.1.1 modem şifremi giriyor ve hata uyarısı alıyorum. Diyorsanız, modem sıfırlama(Resetleme) size yetecektir. Bunun için öncelikle internet servis sağlayıcı kullanıcı adınız ve şifrenizi bilmeniz gerekmektedir. Teknik bir çözüm yolu olan modem resetleme işlemi büyük kolaylık olmasına rağmen, kaybetmemeniz gereken verileri de silebilecektir. Bu nedenle ön bilgileri mutlaka öğrenmeniz gerekmektedir. 

Haberin Devamı

 192.168.1.1 Modem Şifresi Resetleme 

 Modem şifrenizi değiştirmek istediğinizde, öncelikle mevcut şifreniz ve modem kullanıcı adınızı bilmeniz gerekmektedir. Modem arızası, arayüz giriş şifresinin unutulması gibi durumlarda modem şifresi resetleme gereksinimi meydana gelebilecektir. Basit olarak görülebilecek olan modem şifresi sıfırlama işlemi çok önemli bir teknik çözümdür. Modem şifremi unuttum diyenler; 

 Wi fi kullanıcı adı- kullanıcı şifresi, Port yönlendiri işlemleri Modem arayüz şifresi - kullanıcı adı bilgileri, Güvenlik duvarı ayarlarınız, Gibi temel değişiklikleriniz, İnternet sağlayıcı operatöre ait kullanıcı şifresi ve kullanıcı adı gibi genel bilgiler silinecektir. 

 Modem resetleme işlemi yapabilmeniz için, resetleme tuşuna dokunarak modeminize dair bilgileri tamamen silerek fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz.

  Modem Şifresi Değiştirme 

 Modemi fabrika ayarlarına çevirme- resetleme işlemi ve şifre değişimi yapabilmek için;

 Cihazınızı kontrol tuşu yardımıyla kapalı duruma getirin. 

Haberin Devamı

 Kapalı durumdaki cihazın arkasında bulunan küçük reset tuşu bir kalem ya da benzeri ince uçla basılı tutulmalıdır. 

 Reset tuşuna bu şekilde basılı tutarak modem aç-kapa butonuna basarak tekrar açabilirsiniz.

 20 saniye kadar basılı tutarak modem ışıklarının yanıp sönmesi beklenmeli, ardından el çekilmelidir.

 Reset tuşundan el çektikten sonra power- lan ve dsl ışığı sabitleninceye kadar beklemek gerekmektedir. 

 Devamında internet sayfasında adres bölümüne 192.168.1.1 şifresi yazılarak modem arayüzüne erişim sağlanmaktadır. 

 Gelen ekranda noktalar görülecektir. Bu noktaları silerek default şifrenizi girmeniz gerekecektir. Böylece resetlenen modeme erişim sağlanmış olacaktır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!