Mobil reklam sınır tanımıyor

Güncelleme Tarihi:

Mobil reklam sınır tanımıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2012 13:14

Cep telefonları ya da tablet bilgisayarlar gibi mobil cihazlar için hazırlanan uygulamalar içerisinde yerleştirilen reklamlarda artış dikkati çekerken, bu yıl 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşecek cironun 2015 yılında 7,1 milyar dolara çıkması öngörülüyor.

Juniper araştırma şirketinin raporundan derlenen bilgilere göre, akıllı mobil cihazlardaki artışa paralel olarak indirilen milyonlarca uygulama, zengin medya içeriğine sahip reklamları da ön plana çıkarıyor.

Bazı kullanıcıların da özellikle mobil reklamlara büyük ilgi gösterdiği, her zaman ve her yerde 7/24 internete bağlı olan kullanıcıların, bazı uygulamalar sayesine reklam verenlerle bir anlamda interaktif iletişim kurar hale geldiği de ifade edildi. Bazı reklamlara eklenen haritalar ya da doğrudan çağrı merkezi numaraları da kullanıcılara kolaylık sağlıyor.

Raporda ayrıca mobil reklam veren şirketlerin büyük bölümünün ise henüz internet sitelerinin mobil versiyonunun olmamasına da işaret edildi.

Öte yandan mobil reklamdan önemli bir gelir elde eden ve küresel ölçekte milyonlarca kullanıcısı olan Twitter.com da reklama yönelik yeni bir ürün tanıttı.
Kullanıcılar ya da bir anlamda reklam verenler, örneğin New York'ta geçerli bir reklam için listelerine mesaj attığında bunu dünyanın farklı yerlerinde yaşayan ve New York ile ilgisi olmayan kişiler de alıyordu. Yeni yazılım ile lokasyon merkezli reklamlar yapılabilecek ve sadece ilgili, hedeflenen kullanıcı kitlesi reklamı mobil cihazında görüntüleyebilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!