Microsoft, sanallaştırma pazarında Hyper-V ile güçleniyor

Güncelleme Tarihi:

Microsoft, sanallaştırma pazarında Hyper-V ile güçleniyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2012 14:28

Microsoft’un sanallaştırma pazarındaki payı hızla artıyor. Hem dünya çapında hem de Türkiye’de en hızlı büyüyen sanallaştırma platformu olan Hyper-V’nin Türkiye’deki pazar payı yüzde 12.2 oranında yükselerek yüzde 34.1’e ulaştı.

Haberin Devamı

Özellikle son bir yılda Türkiye’deki kurumların sanallaştırma konusunda Microsoft çözümlerini tercih etmeye başlamasıyla Hyper-V’nin bu pazardaki payı yüzde 12.2 oranında arttı. Böylece Hyper-V’nin tüm sanallaştırma pazarındaki payı yüzde 34.1’e ulaştı.

Kurumlar Hyper-V sayesinde Windows Server 2008 R2 kullanarak sanallaştırmanın sağladığı avantajlardan sonuna kadar faydalanabiliyor. Şirketlere fiziki ve sanal kaynaklarını yönetebilecek entegre araçlar sunan Microsoft System Center ürün ailesi dinamik veri merkezlerinin oluşturulmasında bilgi teknolojileri uzmanlarına yardımcı oluyor ve donanımdan uygulamalara kadar tüm katmanları izleyip yönetmeye olanak sağlıyor. Microsoft çözümleri için optimize edilmiş olan ve diğer sanallaştırma platformlarının sunamadığı birçok teknik avantajı da beraberinde getiren Hyper-V, Exchange, SQL ve Sharepoint gibi çözümlerin sanallaştırılmasında kolaylık sağlıyor.  

Hyper-V sanallaştırma platformunun geleceğin bulut bilişim platformları için gerekli temel teknolojiyi sunduğuna dikkat çeken Microsoft Türkiye Sunucu ve Bulut Platformu Ürün Yöneticisi Kadir Şener, “Microsoft Türkiye olarak ülkemizde de kurumlarımızın teknolojinin gücü ile yeni ve önde olabilmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda şirketlerimiz de bulut bilişimin getirdiği yeniliklerden faydalanabilmek için Microsoft’un sanallaştırma alanındaki çözümü Hyper-V’yi tercih ediyor.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!