Mercedes'in yeni canavarı

Güncelleme Tarihi:

Mercedesin yeni canavarı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2009 11:45

Otomotiv devi Mercedes de rüzgara karşı koyamadı. İşte en teknolojik Mercedes: E-Cell Plus...

Haberin Devamı

İŞTE MERCEDES: E-CELL PLUS

Mercedes Benz de BMW gibi Frankfurt Motor Show'un açılışını bekleyemedi ve en son araç tasarımlarından birini sergiledi.

E-Cell Plus, menzili uzatılmış bir hibrit. Şimdiki Mercedes-Benz A ve B Serilerinin parçalarını ve Smart'ı bir araya getiriyor.

BlueZERO konseptinin bir parçası olarak sadece elektrik veya hidrojen yakıt hücresiyle çalışan versiyonları bulunuyor. E-Cell Plus ilk defa bu yılın başlarında gerçekleşen Detroit Motor Show'da duyurulmuştu. Şimdi ise güncellenmiş özellikler ve yeni fotoğraflar ortaya çıktı.

E-Cell Plus sürekli 70kW (94bhp) gücünde bir elektrik motoruna sahip. Bu motorun uç noktadaki performansı ise 100kW (134bhp) ve 320Nm (236lbft) tork sağlıyor. Ama özellikleri bununla bitmiyor...

Motor, kaputun altında yer alıyor ve 18kWh kapasiteli lityum-ion batarya ile önden çekiş sağlıyor. Bu batarya aracın zemininin altında yer alıyor.

Haberin Devamı

Sadece elektrikle 100 km menzile sahip aracın bataryası bitince arka tarafta yer alan küçük bir benzinli motor devreye giriyor ve aracın menzilini 482 kilometre uzatıyor. Toplamda 582 km menzile sahip aracın benzinli motoru üç silindir, 1000 cc ve turbo-şarjlı. Bu motor Smart'tan alınmış.

E-Cell Plus'ta 50kW (67bhp) gücü 3500 devirde sağlıyor.Aracın maksimum hızı saatte 150 kilometre ve 100 km hıza çıkması 10 saniyenin biraz üzerinde zaman alıyor.

Yeni teknolojik Mercedes'in büyüleyici görüntülerine galerimizden ulaşabilirsiniz...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: GELECEĞİN KOKPİTLERİ






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!