Masaüstü bilgisayar ve laptopta ram yükseltme işleminin avantajları

Güncelleme Tarihi:

Masaüstü bilgisayar ve laptopta ram yükseltme işleminin avantajları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2021 05:20

Ram yükseltme işleminin genel anlamda performansa etkisi tartışılır. Buna rağmen bilgisayarın sağlığına etkisi de göz ardı edilemez. Ram yükseltme işleminin masaüstü ve laptoplara faydasını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Masaüstü ya da laptopun hali hazırda olan rami bir çeşit sanal ve fiziki depolama alanı oluşturur. Bu alanın geliştirilmesi yani bir üst seviyeye yükseltilmesi tabi ki de bazı avantajlar oluşturur. Bu avantajlar pek gözle görülür seviyede olmayabilir. Buna rağmen bilgisayarın performansı bir nebze rahatlar.

 Masaüstü Bilgisayarlarda Ram Yükseltme İşleminin Avantajları Nelerdir?

 Ram için bilgisayarın beyni denilebilir. Açılan herhangi bir program ya da oyun ram sayesinde ekrana gelir. Örneğin Counter Strike Global Offensive adlı oyun ile kez indirildiğinde ram burada görev oynar.

 Counter Strike Global Offensive açılınca ram tarafından işlemcinin açtığı hesaplar depolanır. Yani bu ram boyutunun büyük olması daha çok yüksek boyutta verilerin depolanmasını sağlar. Örneğin basit bir oyun olan Bilardo oyunu açılınca az ram kullanılır Fakat GTA 5 yüksek yüksek boyuttaki oyunlar için daha güçlü ve seviyesi yüksek bir ram gereklidir. ramin faydaları sadece oyunlar ile sınırlı değildir. Pek çok farklı faydası vardır Onlardan bazıları şunladır:

Haberin Devamı

Bilgisayarın daha rahat ve hızlı bir şekilde açılmasını sağlar

Photoshop ve bu türevlerdeki uygulamaları kullanımı oldukça basit hale gelir.

Daha kaliteli ve iyi görünümlü bilgisayar oyunlarına imkan verir

Dizüstü Bilgisayarlarda Ram Yükseltme İşleminin Avantajları Nelerdir?

 Masaüstünde çok farklı donanımlar olduğundan dolayı ram yükseltmesi çok fark yaratmaz. Fakat bu durum asla ama asla dizüstü bilgisayarlar için geçerli değildir. Henüz daha bilgisayar açılırken fark fark edilir. Bu yüzden dizüstünde yapılacak bir ram yükseltmesi masaüstündekinden çok daha değerlidir. Buna göre de ram fiyatları şekil alır.

BAKMADAN GEÇME!