Market'te işler iyi gitmiyor

Güncelleme Tarihi:

Markette işler iyi gitmiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2011 09:15

Uygulama sayısında Android Market AppStore'a kafa tutuyor ama bu konuda fena halde eziliyor.

Haberin Devamı

Android için uygulamalar bulunan Android Market'in gidişatı Google'ı pek de memnun etmiyor. Android platform müdürü Eric Chu'nun San Francisco'da yaptığı açıklamaya göre Google, Android Market'in işleyişinden mutlu değil. Özellikle de ücretli uygulamaların satın alınması konusunda... Apple'ın AppStore'unda uygulamalar peynir ekmek gibi satılsa da, Android Market'i kullananlar çoğunlukla ücretsiz uygulamaları indiriyor.

Aslında buradaki sorun Google'ın uygulama geliştiricilerini cezbedememesi. Android uygulamalarının her telefonda çalışamama sorunu geliştiricileri iten en önemli nedenlerden. Bunun dışında bir uygulamanın iPhone için reklamını yapmak daha kolayken, Android'de işler zorlaşıyor. Ayrıca Android Market'te bir uygulama satın aldığınız zaman bunu faturanıza yansıtamıyorsunuz, bununla beraber uygulama içinde herhangi bir şey satın almaya da Android uygulamaları izin vermiyor. Android Market'in içerisinde bulunan ve aslında sahte olan uygulamalar ise cabası.

Haberin Devamı

Google bu sorunların hepsini çözmek için kolları sıvadı. Arama devi bu sorunları çözerse, yalnızca Android için çıkan büyük yankı uyandıran oyunları da görebiliriz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!