LG'den optik biyometrik sensör

Güncelleme Tarihi:

LGden optik biyometrik sensör
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2016 02:02

Güney Kore merkezli teknoloji devi LG, giyilebilir teknoloji ürünleri için optik biyometrik sensör üretti. Peki bu sensör ne işe yarayacak?

Haberin Devamı

Söz konusu sensör, LG’nin Ar-Ge bölümü olan LG Innotek tarafından geliştirildi. Sadece 1 mm’lik inceliğe sahip olan sensör, foto diyot, 5 LED ve entegre bir devreye sahip. Bu devre sayesinde kullanılan cihaz kalp atış hızını, stres seviyesini ve hatta oksijen seviyesini ölçebiliyor.

Enerji dostu olacak

Bunların yanında, optik sensörler şu anda piyasada olan cihazlara nazaran daha az güç tüketimi ve daha fazla ölçüm kapasitesi sunuyor. Bu yeni sensör ayrıca daha ince telefon ve saatlerin üretilebilmesinin önünü açıyor.

LG Innotek ayrıca PCB teknolojisinde de büyük adımlar atıyor (baskılı devre kartı). Üniteyi daha ince hale getirmeyi hedefleyen LG Innotek, tüm devreleri devre kartına entegre etmeyi hedefliyor.

Shiftdelete'in haberine göre bu sensörle birlikte güç tasarrufunun %20 arttığı belirtilirken, ünite sizin kalp atış hızınızı hareket halinde ±5 bpm, durağan haldeyken de ±2 bpm sapmayla ölçebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!