LG G2'nun Türkiye lansmanı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

LG G2nun Türkiye lansmanı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2013 13:47

LG Electronics, kısa bir süre önce küresel duyurusunu yaptığı G2’nin Türkiye tanıtımını bugün gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

‘Senden Öğreniyorum’ konseptiyle geliştirilen G2, akıllı telefonda en büyük değişiklik tasarımda. G2’da tuşlar arkaya taşınıyor.

LG G2’nin basın toplantısında açılış konuşmasını yapan LG Electronics MEA (Middle East Africa-Ortadoğu ve Afrika) Bölgesi Başkanı James Park, Türkiye’nin bölgedeki en büyük ülkelerden biri olduğunu, teknoloji potansiyeliyle diğerlerine örnek olduğunu söyledi.

Tanıtımdan sonra sorularımızı yanıtlayan Park, LG’nin akıllı telefon sektöründeki pazar payının şu anda yüzde 5 civarı olduğunu belirtti. Park, G2’den sonra bu payın önüzmüzdeki yıl yüzde 10’un civarına çıkmasını beklediklerini söyledi.

Bükülebilir ekran

Bununla beraber gelecekteki akıllı telefon tasarımları hakkında sohbet ettiğmiz Park, bükülebilir ekran üzerinde çalışmların halen devam ettiğini tam bükülebilir bir ekranın iki sene sonra piyasaya çıkabileceğini aktardı.

LG Electronics Türkiye Genel Müdürü Calvin Cho ise akıllı telefon devrinin 2007 yılında ciddi bir ivme kazandığını belirterek günümüzde tüketicilerin istekleri ve şirketlerin yarattıkları arasında bir uçurum oluştuğunu söyledi.

Cho, G2’nin insan davranışlarını anlamak, öğrenmek ve daha iyi yansıtmak üzere gayret ettiğini belirtti.

Tasarımda yenilendi

G2’de diğer akıllı telefonlardan farklı olarak tuşlar cihazın arka kısmında yer alıyor. Telefonun arkasındaki tuşlara ‘Sihirli Tuş’ adı veriliyor. Telefonun diğer kısımlarında başka hiçbir tuş bulunmuyor. Tam işaret parmağının altına yerleştirilmiş bu tuş, telefon tutuşunda en çok kullanılan işaret parmağından yola çıkarak tasarlanmış.

Android 4.2.2 işletim sistemi ile çalışan G2, 5.2 Full HD ekrana sahip. 2.65 mm’lik inceliğe sahip telefonda IPS teknolojisi kullanılmış. Öte yandan G2’nin en üyük yeniliklerinden 3,000mAh ile pil ömrü uzatılmış.

Hareketli görüntülerde tam netlik

G2’nin fotoğraf makinesinde bulunan Optical Image Stabilizer (OIS) teknolojisi ise hareket halindeki görüntülerin daha net, parlak ve canlı olmasını sağlıyor. G2’nin kamerası 13MP.

Misafir Modu ile G2'yi özelleştirme

Bu özellik, telefonun sahibi ile birlikte diğer bir kullanıcının da cihazı kullanmasını sağlıyor. Misafir Modu için ayrı bir telefon kilidi oluşturabiliyor. Böylelikle kullanıcı telefonunu dilediği zaman paylaşabiliyor ve ayarlamaları aynen bıraktığı şekilde kalabiliyor.

Sese zoom yapın

Telefonun, video kaydı çekimi sırasında sese göre odaklanmasını sağlayan Audio Zoom adlı önemli bir özelliği bulunuyor. Bu özellik sayesinde video çekiminde sesin geldiği noktaya doğru zoom yapıldığında ses artıyor ve sesin kayıtta daha net şekilde duyulması mümkün oluyor.

Fiyatı

LG G2’nun Türkiye pazarına çıkış fiyatı ise 1599 TL.

Haberin Devamı

LG G2nun Türkiye lansmanı yapıldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!