Laptop'a bedava güvenlik

Güncelleme Tarihi:

Laptopa bedava güvenlik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2009 15:43

Bu bedava araç, her 53 saniyede bir laptop'un çalındığı günümüzde, Laptop'unuza güvenlik sağlayacak.

Haberin Devamı

Bilgisayarların masaüstünden dizüstüne kayması, taşınmasının yanı sıra çalınmasını da kolaylaştırıyor. Fakat diz üstü bilgisayarın çalınmaya karşı koruma uygulamaları genellikle pahallı bir seçenek. Neyse ki LAlarm adlı ücretsiz bir yöntem var.

LAlarm diz üstü bilgisayarınızın çalınmasına karşı farklı seviyelerde güvenlik sağlıyor. Bunlardan ilki doğrudan çalınmayı engellemek üzerine kurulu. Yapmanız gereken şey programı kurduktan sonra, diz üstü bilgisayarın güç kaynağını veya kullanmadığınız eski bir USB belleği cihaza takmak ve LAlarm üzerinden bu bağlantıları kilitlemek. Fakat USB belleği sabit bir yere tutturmanız şart, çünkü tanımladığını kilidi açmadan eğer USB bellek veya güç kaynağı cihazdan çıkartılırsa LAlarm son derece yüksek bir sesle hırsızlığı duyuracak.

Haberin Devamı

Eğer Theft Alarm olarak adlandırılmış bu işlem size biraz zor geldiyse veya bulunduğunuz ortam bu tarz bir fiziksel önlem için uygun değilse alternatif bir yöntem daha var. Perimeter Alarm adlı ikinci yöntem için öncelikle bilgisayarınız için güvenli bölgeleri, bu bölgelerde kullandığınız IP adres aralığı ile tanımlamanız gerekiyor. Bu tanımlı bölgeler dışına çıktığınızda, eğer diz üstü bilgisayarınız belli bir süre kullanılmazsa bu program tarafından çalınma olarak algılanacak ve alarm tekrar devreye girecek.

Ücretsiz bir program için oldukça faydalı önlemler sunan LAlarm'da ayrıca e-posta ile bilgilendirme seçeneği de bulunuyor. Programı kurduğunuzda bir GMail hesabı tanımlamanız durumumda, program size tüm alarmları bir e-posta ile de gönderecek.

Ve son çare olarak program bir de sabit diskinizdeki tüm verilerin silinmesini sağlayabiliyor. Eğer içerisinde çok hassas ve önemli bilgileriniz yer alıyorsa, engel olamadığınız bir hırsızlık işlemi üzerine LAlarm, belirlediğiniz parametreler doğrultusunda sabit diskinizi tamamen silebilir.

Bu programı bilgisayarınıza indirmek için tıklayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BİLGİSAYARINIZI RENKLENDİRECEK 79 WINDOWS DUVAR KAĞIDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!