Kötü amaçlı yazılım sayısı 2010’da 20 milyon arttı

Güncelleme Tarihi:

Kötü amaçlı yazılım sayısı 2010’da 20 milyon arttı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 14:30

Kaspersky Lab Kurucusu ve CEO’su Eugene Kaspersky, katıldığı Business Software Alliance (BSA) Siber Güvenlik Forumu’nda artan siber suçlar ve buna ilişkin çözümler hakkında konuştu.

Haberin Devamı

Eugene Kaspersky yaptığı konuşmada 2010 yılında kötü amaçlı yazılım sayısının 20 milyon arttığını; ATM gibi kötü amaçlı yazılımların, mobil saldırıların ve yeni siber suç vektörlerin ortaya çıktığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Brüksel’de düzenlenen dünyanın en büyük telekomünikasyon etkinliklerinin başında gelen forumun açılış konuşmasını yapan Eugene Kaspersky global güvenlik hakkında genel bir bilgi verdi. Konuşmasında teknoloji alanındaki en son inovasyonlar hakkında da görüşlerini paylaşan Kaspersky, global siber suçla savaşmanın en etkili yolları ve bulut güvenliğin önemi üzerinde durdu.

2010 yılında kötü amaçlı yazılımların sayısının 20 milyon arttığını, ATM gibi kötü amaçlı yazılımların fazlalaştığı ve mobil saldırılar gibi yeni siber suç vektörlerin ortaya çıktığını belirten Eugene Kaspersky konuşmasında daha etkili dayanışmanın öneminin altını çizdi ve siber suça karşı verilen mücadele hakkında şunları söyledi: “Uluslararası ve hükümetlerarası işbirliği yapmak siber terorizmle global savaşta oldukça önemli. Kaspersky Lab uluslararası bir şirket olarak bu dayanışmayı ve işbirliğini her zaman destekledi. BSA Siber Güvenlik Forumu’na katılmaktan ve bulut bilişimdeki tecrübelerimizi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. 2006 yılında ilk kez biz ev kullanıcılarının ürünlerine bulut güvenlik teknolojilerini entegre ettik. Bugün siber terördeki yeni trendlere karşı savaşmak için yeni çözümler geliştirmek oldukça önemli” dedi.

Yapılan açıkoturumlarda katılımcılar gerek siber güvenlik ve gelişimi gerekse son kullanıcılardan işletmelere ve devletin BT ağlarına kadar bu korumanın nasıl sağlanacağı üzerinde durdu.

Kişisel bilginin korunması, bilgi korumayı siber güvenlikle birleştirme ve bulut bilişim çağında uluslararası bilgi transferi üzerinde yoğunlaşan BSA Siber Güvenlik Forumu her yıl düzenli olarak Brüksel ve Washington DC’de yapılıyor. Forum dünyanın önde gelen fikir liderlerini, politikacılarını ve teknoloji firmalarının bilirkişilerini bir araya getiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!