Korsan oyun indirme devri kapanıyor

Güncelleme Tarihi:

Korsan oyun indirme devri kapanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2016 09:35

Denuvo'nun yeni DRM koruma sistemi, yakında Rise of the Tomb Raider ve Far Cry Primal oyunlarında kullanılacak. Bu DRM koruması sayesinde korsan oyunculuğun sonunun gelmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

3DM adlı crack grubunun geçtiğimiz haftalarda oyunların kırılmasının giderek zorlaştığı yönündeki açıklamasının ardından iki oyun daha kopya koruma yazılımı Denuvo'ya geçti.

Just Cause 3 ve FIFA 16 gibi henüz kırılamayan oyunların kullandığı Denuvo Anti-damper Technology (DAT), bu yılın en fazla beklenen oyunlarından Far Cry Primal ve Rise of the Tomb Raider'ın PC versiyonlarında da kendisine yer bulacak. 23 Şubat tarihinde piyasaya çıkacak olan Far Cry Primal'ın son kullanıcı sözleşmesinde Denuvo'nun anti-crack teknolojisini kullanacağı açıkça belirtilmekte. Rise of the Tomb Raider'ın sitesinde bulunan ve Denuvo'nun sahibi tarafından yönetilen Cloud içeriklerini de göz önüne alırsak, aynı durumun yeni Lara Croft oyunu için de geçerli olduğunu söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

Korsan oyun indirme devri kapanıyor

DAT basitçe DRM'in üzerine kurulmuş bir güç kalkanı gibi çalışıyor ve bu grupların oyun dosyalarına erişerek, onları amaca uygun şekilde modifiye etmelerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Denuvo'nun pratikte bir DRM olmadığı ancak ekstra bir katman oluşturarak oyunun kırılmasını engellemekte başarılı olduğu ortada. Diğer taraftan bu yazılım, kullanıcıların bir kısmı tarafından oyunların kötü performansından da sorumlu tutuluyor ancak Denuvo'nun böyle bir ithamı kabul etmediğini söylemeye gerek yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!