Klavye Dili Nasıl Değiştirilir? Klavye Dili Değiştirme Kısayolu (Windows 7, 8, 10, 11 Ve Mac)

Güncelleme Tarihi:

Klavye Dili Nasıl Değiştirilir Klavye Dili Değiştirme Kısayolu (Windows 7, 8, 10, 11 Ve Mac)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 20:02

Klavye dili nasıl değiştirilir? Meraktan daha çok gereksinim olabilmektedir. İspanyolca, İngilizce ve Fransızca gibi Latin alfabesi kullanan diller arasında geçiş yapmak mümkündür. Latin alfabesi kullanmayan Arapça ve Çince dilleri arasında da geçiş yapabilme yolları bulunmaktadır. Bu konuda sizin için Klavye dili nasıl değiştirilir? Klavye dili değiştirme kısa yolu (Windows 7, 8, 10, 11 ve Mac) işlemleri hakkında detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

Klavye dili değiştirmek isteyenler, klavye kısa yolunu kullanarak Windows 7, 8, 10, 11 ve Mac üzerinden işlem yapabilmektedir. Bilgisayar ağının cihaz özelliklerini tanımlayan MAC adresi farklı ağ kartlarını tanımlamak için kullanılmaktadır. Bu işlem adımlarında ilerleyebilmek için dil çubuğunun kullanılması gerekmektedir. Klavye üzerinde dil değiştirme seçeneği bulunduğu gibi dil geçişini gerektirmeyen küçük alıntı ya da simge kullanımlarınızı ALT+SHİFT tuşlarını kullanarak da yapabilirsiniz. Latin alfabesi kullanan diller ve Latin alfabesi kullanmayan diller arasında klavye üzerinde yapılacak değişiklikler, dikkatle yapılmalıdır. Bu sayede dönüşüm sırasında gelişebilecek farklılıklardan meydana gelebilecek olumsuzluklardan kurtulabilirsiniz.

Klavye Dili Nasıl Değiştirilir?

Klavye dili değiştirmek isteyenler dil çubuğunu kullanarak şu durumlarda işlem yapabilmektedir.
Yunanca – Rusça yani Latin alfabesi kullanmayan diller arasında geçiş yapmak isteyenler, Latin alfabesi kullanan İngilizce, Fransızca ve İspanyolca arasında geçiş yapmak isteyenler, Latin alfabesi kullandığı halde farklı dillerde yazarken yerel klavye düzeninde devam etmek isteyenler klavye dili değiştirebilirler. Klavye üzerinde dil değişikliği yapabilmek için ise;

Haberin Devamı

Klavye dil seçeneği kullanmak için, istediği klavye dilini etkinleştirerek belgesini açtıktan sonra imleci farklı dil metni üzerine yerleştirmelidir.

Ardından dil çubuğunda bulunan TR simgesini tıklamalıdır, sonra ise kullanmak istediği dile tıklayarak işleme devam etmesi gerekmektedir.

Ayrıca klavye kısa yolu kullanmak isteyenler, klavye düzenleri arasında ALT+SHİFT tuşlarıyla geçiş yapabilmektedir. Bu yöntemle klavye üzerinde de dil geçişi yapmadan simge ya da karakter kullanabilirsiniz.

Klavye Dili Değiştirme Kısayolu(Windows 7, 8, 10, 11 ve MAC)

Klavye kısa yolu kullanarak dil seçimi yapmak isteyenler dil çubuğunu kullanarak kolaylıkla işlem yapabilmektedir. Windows üstün özellikleri ve kurulum teknolojileriyle kullanıcılarına sayısız olanak sunmaktadır. Dil seçeneği özgürlüğü de bu kolaylıklardan biridir. Sadece dil çubuğunu kullanarak farklı dil seçenekleri kullanabilirsiniz. Windows işletim sisteminde klavye düzenini birden çok dil için etkinleştirerek, farklı dillere geçiş yapabilmektedir.

Dil çubuğuna gelerek kullanmak istediğiniz dili seçebilir, seçtiğiniz dilde metninize devam edebilirsiniz. Fakat kullandığınız dille devam ederken sadece yabancı karakter ya da simge kullanmanız gerektiği hallerde simge kullanabilirsiniz. Böyle durumlarda klavye dilinizi değiştirmeye gerek duymadan yazmaya devam edebilirsiniz. Klavye dili değiştirdikten sonra klavyeniz geçiş yaptığınız dile dönüşmektedir. Görülen TR simgesi klavye dilinizin İngilizce olduğunu gösteren bir örnektir. Windows sürümü ve klavye diline bağlı olarak gerçek simge değişebilmektedir.

Klavye Dili Değiştirmek İstiyor Dil Çubuğunu Göremiyorsanız

Dil çubuğunu sayfada göremeyenlerin de birkaç işlemle sorunu çözebilmesi mümkündür. Dil çubuğunun gizli olduğu durumlarda, Windows 10 ile Windows 8 sürümlerinde işleme şöyle devam edebilirsiniz;

Haberin Devamı

Denetim masası uygulamasını Windows logosuna basarak açarak başlayın.

Denetim masasında saat- Dil – Bölge alt kısmından ‘Giriş yöntemlerini değiştir’ sekmesini tıklayın.

Gelişmiş ayarlar bölümüne gelerek giriş yöntemleri arasında geçiş seçeneğini kullanabilirsiniz.

Geçişin alt kısmından Kullanıla bilir olduğunda masaüstü dil çubuğunu kullan iletişim kutusunu seçerek tekrar seçenekleri tıklayın.

Göreceğiniz Metin Hizmetleri Ve Giriş Dilleri erişim kutusunda Dil Çubuğu sekmesini tıklayın, Masaüstünde Kayan ya da yerleşik Görev Çubuğunda yerleşik seçeneğini belirlediğinizden emin olduktan sonra sistemi kullanmaya başlayabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!