KEP sistemi başlıyor

Güncelleme Tarihi:

KEP sistemi başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2013 16:19

Türkkep, Kayıtlı Elektronik Posta Hizmet Sağlayıcısı (KEPHS) güven kurumu olarak, yetkilendirme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, 25 Şubat 2013 tarihinden itibaren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’ndan aldığı yetkiyle KEP ve e-tebligat hizmetleri vermeye başladı.

Haberin Devamı

Anında KEP adres tescili ve e-imza hizmetlerini sağlayan ve yerinde başvuru hizmeti veren Türkkep, uygulamalarını BTK Başkanı Tayfun Acarer, Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kurtuluş Nevruz ve Türkkep Genel Müdürü Yüksel Samast’ın katılımıyla tanıtıldı.

Türkkep hizmetleri ile elektronik ortamda yazışma, kredi kartı ekstresi, hesap ekstresi, sigorta işlemleri, dekont ve makbuz,  talimat, ödeme emri, tebligat, bildirim, ihtar, ihbar, mutabakat, teyit, itiraz, fatura, bordro, izin formları, üyelik, abonelik, müşteri bilgilendirme, telif hakkı, kira kontratı, beyanname, bildirge, teklif, sipariş, sipariş onay, başvuru, dilekçe, bilgi edinme, çağrı, duyuru, iştirak taahhütnamesi, sözleşme yasal geçerli olarak yapılabiliyor.

Kep sistemi nedir

KEP sistemi, bir elektronik postanın gönderen ve alan taraflarının gerçekten kim olduğunun bilinmesini sağlıyor; alıcıya iletim zamanını bildirerek, gönderilen iletinin içeriğinin yoldayken veya daha sonradan değiştirilmediğinin kesin olarak tespit edilmesi imkanını tanırken, inkâr edilmesini önlüyor ve bu süreçle ilgili senet hükmünde yasal geçerli kesin delilleri sağlıyor.
 
Gönderilen içerikler ve iletiler Türkkep tarafından okunmuyor, kopyalanmıyor ve saklanmıyor, sadece kullanıcıların adresleri tescil ediliyor. Ancak, kullanıcının talep etmesi halinde Türkkep’ten güvenli arşiv hizmeti temin edilebiliyor.

Haberin Devamı

Türkkep Genel Müdürü Yüksel Samast Türkkep’in hizmet vermeye başlamasıyla ilgili olarak, “Kurumsal ve bireysel kullanıcılar bildirim, tebligat, ihtar, ihbar, teklif, sipariş, fatura, sözleşme, dilekçe, başvuru ve benzeri e-belge gibi tüm gönderimlerini KEP ile yaparak, bu gönderimlerini yasal açıdan geçerli hale getirebilirler. Türkkep’in 7/24 müşteri hizmetleri ile paydaşlarımızın her türlü soru ve talebine anında yanıt verebiliyoruz. Ayrıca, KEP sisteminde göndericinin de alıcının da KEP adresi olmasının zorunluluğu çok önemli. Bunun için, bireysel ve kurumsal KEP hesap başvuruları, belgelerle bizzat Türkkep ofisinden veya Türkkep internet sitesinden online olarak yapılabilmesinin yanı sıra, Türkkep görevlileri tarafından kurumların kendi merkezlerinden de alınabiliyor” dedi.

Haberin Devamı

Dünyada yaygın

Daha sonra söz alan Türkkep Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kurtuluş Nevruz ise şunları vurguladı: “2000’li yıllarda başlayan KEP hizmetleri, bugün Amerika, Almanya, italya gibi dünyanın birçok ülkesinde yoğun olarak kullanılmaktadır. Örneğin İtalya’da 5 milyona yakın kullanıcı yıllık 400 milyon adedi aşkın adet gönderi yapmaktadır. Eylül 2011 tarihinden itibaren KEP uygulamalarında ETSİ 102640 standartları uygulanmaya başlamıştır. Bu standardın en ileri uygulaması öncelikle Türkiye’den sonra Almanya’dadır. Yüzde 100 Türk sermayesi ve Türk mühendisleri ile kurulan Türkkep, daha şimdiden yazılım ve çözüm teknolojisini iki ülkeye ihraç etmek üzere temaslarına başlamıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!