Kapsamlı inceleme: Heroes of the storm 2.0

Güncelleme Tarihi:

Kapsamlı inceleme: Heroes of the storm 2.0
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 09:05

Blizzard, 2.0 güncellemesini yayınladı, ortam şenlendi

Haberin Devamı

Daha çok seviye

Oyunun eski halinde oyuncu seviyeniz 40’a ulaştıktan sonra yapacak hiçbir şey yoktu-ki zaten 40’a ulaşmak çok kolaydı. Bir de her karakterin ayrı seviyeleri vardı ama onları da 10. Seviyeden sonra arıtmak resmen eziyetti. Blizzard bu sistemi tamamıyla değiştirerek tüm karakterlerinizin seviyesini toplayarak oyuncu seviyesine dönüştürüyor. Bu da artık bir seviye sınırı kalmamasının yolunu açıyor.

Peki bu oyuncu seviyesi ne işe yarıyor? Oyunda artık –aynı Overwatch’tan tanıdığımız- loot box’lar bulunuyor. Bunları kazanmanın yolu da seviye atlatmaktan geçiyor. Her seviye atladığınızda bir Common hediye kutusu kazanıyorsunuz. Her 5 seviyede bir Rare, her 25 seviyede de Epic loot box sizin oluyor. Ayrıca her 10 seviyede de karaktere özel bir hediye kutusu kazanıyorsunuz.

Haberin Devamı

Bu kutuların içinden ne çıktığı konusu da zaten 2.0 güncellemesinin en büyük kısmını oluşturuyor. Blizzard’ın amacı artık her maçı veya genel olarak oyunda harcadığınız süreyi ödüllendirmek. Günlük görevler bittikten sonra oyunu amaçlayanlar için artık inanılmaz bir kazanç var. Dolayısıyla da bu hediye paketlerinden binlerce farklı hediye çıkmasını sağlamış Blizzard.

Kapsamlı inceleme: Heroes of the storm 2.0

Anne bana ne aldın?

Kutulardan çıkabilecek üç tane temel unsuru kahramanlar, binekler ve kahraman kostümleri oluşturuyor. Yani bir ton para verip aldığımız o kahrammanlar artık – şansımız yaver giderse- tek hamlede bizizm olabilecek.

Bu üç ana öğenin dışında da bir ton kozmetik eklenti de yeni güncellemeyle birlikte geldi ve bunlar da kapsamı bir hayli genişletiyor. Örneğin haritalardaki anons seslendirmelerini artık kendi seçtiğimiz kahramanlardan dinleyebiliyoruz. Aynı şekilde kahramanların ünlü cümlelerini de savaş alanında kullanmamız mümkün.

Bir fort’u yıktığınızda, bir kampı ele geçirdiğinizde, bunu sizin yaptığınızı gösteren otomatik bir banner dikme işi gelmiş durumda. İşte bu bayrakları da istediğimiz gibi kişiselleştirebiliyor ve takım arkadaşlarımıza şov yapabiliyoruz.

Haberin Devamı

Overwatch’un sprey olayı da aynen HotS’a aktarılmış. Bir ton farklı spreyi savaş alanının orasına burasına resmetmek bence biraz saçma ama Blizzard kendini tutamamış, bu özelliği de eklemiş.

Sohbet kısmına gelen emoji’lerin dışında yepyeni portreler de dikkat çeken diğer yeniliklerden.

Ve dediğim gibi tüm bu eklentileri hediye kutularında bulmanız mümkün.

Kapsamlı inceleme: Heroes of the storm 2.0

Detaylar tek ekranda

Peki bu tonla detayı nasıl takip edeceksiniz? Hangi hediye paketini, ne zaman kazanacağınızı anlamak için bir not defteri mi lazım? Ya da biraz “gem” kazanmka için karakterlerinizi kaç seviye daha artırmanız gerekiyor, aklınızdan mı hesaplayacaksınız? Elbette ki hayır. Blizzard –normalde pek uğramadığınız- profil ekranını tamamıyla değiştirmiş durumda. Artık sahip olduğunuz tüm kozmetik eşyaları, kahramanları, hediye kutusu kazanma periyodunuzu vb. detayları, farklı bölümlere ayrılmış profil ekranında görebilmektesiniz. Sırf  bu ekranlarda doanma bile sizi daha fazla kazanmaya itiyor ve anında yeni bir oyuna girmek istiyorsunuz.

Haberin Devamı

Eğer henüz güncellemeyi yüklemediyseniz ama uzun süredir HotS oynuyorsanız da üzülmeyin; Blizzard eski oyuncuların mağdur olmaması için, sahip olduğunuz kahhraman seviyesini hesaplayarak size bolca hediye kutusu  armağan ediyor. Diğer türlü gerçekten durum çok üzücü olurdu…

Açıkçası bu güncellemeden önce HootS resmen yarım bir oyunmuş diye düşünüyorum. Oyunu ancak ve ancak geröekten çok sevenler oynuyordu ama şimdi Blizzard, herkes oyunu takibe yönlendirmeyi başarmış. Buraya sığdıramadığımız diğer detayları da artık kendiniz göreceksiniz; biz oyuna kaçıyoruz. 5,4,3,2,1… Slay each other!

Kapsamlı inceleme: Heroes of the storm 2.0

BAKMADAN GEÇME!