Kapsamlı bir inceleme: Watch_Dogs 2

Güncelleme Tarihi:

Kapsamlı bir inceleme: Watch_Dogs 2
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 08:37

2014 yılında iyi bir çıkış yakalayan ve hacker'lığın kitabını yazan kahramanımızla yollara düştüğümüz Watch Dogs'un devam oyunu da nihayet geldi. İiyleştirilmiş grafikleri ve ilk oyuna göre eklenen yeni özelliklerle Ubisoft'un Watch_Dogs 2'de hayli iyi iş çıkardığı söylenebilir. Peki Watch_Dogs 2'de bizi neler bekliyor?

Haberin Devamı

Oyunda ilk dikkat çeken nokta teknolojinin olabildiğince doğru kullanılmasıydı. Örneğin hemen her oyunda görmeye alışık olduğumuz standartlar bu oyunda yok; Watch_Dogs 2'de örneğin bir haritayı açmak istediğinizde diğer oyunlarda olduğu gibi haritayı hemen görüntüleyemiyorsunuz; önce o haritayı telefonunuza indirmeniz gerekiyor. Benzer şekilde herhangi bir müzik dinlemek istediğinizde de yine telefondan o müziği indirmeniz gerekiyor; yani etrafınızda dolaşırken sizin listenizde olmayan bir müzik kulağınızı tırmalamaya başladığında bunu telefonunuza indirmek gibi bir opsiyonunuz var.

Kapsamlı bir inceleme: Watch_Dogs 2


3D YAZICIDAN SİLAHINIZI KENDİNİZ YAPIN!

Hemen her oyunda silah ihtiyacı içine girdiğimizde ya dükkana gider silah alır ya da öldürdüğümüz karakterlerden çıkan silahlarla mücadele ederiz. Ancak Watch_Dogs 2'de sistem biraz farklı! Silah mı istiyorsunuz? Geleceğin teknolojisi 3D yazıcılar ne güne duruyor? 3D yazıcıları kullanarak ihtiyacınız olan silahı bizzat kendiniz hazır hale getirebiliyorsunuz. Sadece silah değil, oyun boyunca pek çok yerde kullanmanız gerekecek drone'ları bile yine bu yazıcılarla oluşturuyoruz.

Kapsamlı bir inceleme: Watch_Dogs 2


ANA GÖREVLER, YAN GÖREVLER...

Oyunda hem eşli çevrim içi görevler bulunuyor, hem ana görevler, hem de yan görevler bulunuyor. Bu yan görevler hem ana karakterler tarafından verilebiliyor, hem de şehir içerisindeki insanlardan alınabiliyor. 

Kapsamlı bir inceleme: Watch_Dogs 2


Oyunda nasıl ilerlemeniz gerektiği size bırakılmış; ister silahınızı alıp karşınızdaki vura vura ilerleyebilirsiniz; ya da hack'leyerek gizli kalmayı tercih edip sessiz sedasız oyunda yol alabilmeniz mümkün.

Kapsamlı bir inceleme: Watch_Dogs 2


İKİ KAT BÜYÜK SAN FRANCISCO

San Francisco, bir önceki oyuna göre 2 kat daha büyük. Bu da gezinmesi bir hayli keyifli bir şehri karşımıza çıkarıyor. Oyunda herhangi bir anda selfie çekebildiğiniz gibi, şehrin kayda değer noktalarında çektiğiniz görüntüler beraberinde size takipçi de getiriyor elbette. Takipçi olayı bir hayli önemli.

Haberin Devamı

İlk oyunda CTOS’in ilk sürümünü ortadan kaldırmamızın ardından CTOS 2 çıkıyor ve bu sefer de San Francisco’da, teknolojinin başkentinde bu işletim sistemine karşı savaşıyoruz. Ana karakterimiz Marcus Holloway ve oyunun en başında DedSec’e katılmaya çalışıyoruz, amacımız Blume ve CTOS’yi tamamen yok etmek.

Kapsamlı bir inceleme: Watch_Dogs 2

Haberin Devamı

Senaryonun geri kalanında da ana ve yan görevleri tamamlayarak ana hedefimize ulaşmaya çalışıyoruz. Bu hedefimizde, takipçi toplamamız en önemli olay. Çünkü Blume’u devirmek için öncelikle halkın bizim tarafımızda olması gerekiyor!

HACK

Öncelikle, Watch Dogs'taki tüm hack işlemleri yeni oyuna da adapte edilmiş ve bunun üzerine ayrıca hack işlemleri de eklenmiş. Örnek vermek gerekirse insanların üzerine polis veya düşman ekibinden birini veya tüm ekibi salabiliyorsunuz. 

SONUÇ

Watch Dogs 2, eğlencesiyle, şehrin yapısıyla, karakterleriyle, diyaloglarıyla çok sağlam bir oyun olmuş. Multiplayer kısmında ve teknik detaylarda yaşanan bazı sıkıntıları var ancak onları da aştığında, dört dörtlük bir hale ulaşacağından şüphemiz yok.



WATCH_DOGS 2'YE NE PUAN VERDİLER?

Polygon – 8
GameReactor – 9
SegmentNext – 9
Eurogamer Italy – 8
God is a Geek – 9
IBTimes UK – 4.5/5
The Sixth Axis – 9
Xbox Achievements – 8.5
Pocket Lint – 4/5
Forbes – 9
Metro – 8
Attack of the Fanboy – 4/5

Haberin Devamı

WATCH DOGS 2 PC SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Minimum:

  • Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10
  • Intel Core i5 2400S-2.5 GHz ya da AMD FX 6120-3.5 GHz
  • 6 GB RAM
  • NVIDIA GeForce GTX 660 (2GB) ya da AMD Radeon HD 7870 (2GB) ve üstü
  • 50 GB boş HDD alanı

Önerilen:

  • Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10
  • Intel Core i5 3470-3.2GHz ya da AMD FX 8120-3.9 GHz
  • 8 GB RAM
  • NVIDIA GeForce GTX 780 (3GB), NVIDIA GeForce GTX 970 (4GB), NVIDIA GeForce GTX 1060 (3GB) ya da AMD Radeon R9 290 (4GB) ve üstü
  • 50 GB boş HDD alanı
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!