iPhone'a yeni görev

Güncelleme Tarihi:

iPhonea yeni görev
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2011 11:16

Bugüne kadar iPhone ile neredeyse her şeyi yapmıştık ama bu kadarını da kimse beklemiyordu.

Haberin Devamı

iPhone'da GPS sistemi ve bazı uygulamalar sayesinde yanı başınızdaki taksi duraklarını, kafeleri ve daha birçok yeri görebiliyordunuz. Şimdi de Harvard Üniversitesi'nin araştırmacıları, iPhone'a mayınları bulduracak bir uygulama geliştirme peşinde.

Mayın bulma işlemi, normalde bir insanın bir metal detektörü ile toprak üzerinde gezinme yaparak, detektör bir şey bulduğu zaman da özel cihazlar ile dinleme gerçekleştirilerek yapılan bir işlem. Toprağın altında bir sürü metal mevcut olduğu için, bu işlem çok zahmetli bir hâl alabiliyor. Daha da kötüsü, operatörlerin mayın ararken mayına basıp ölme ihtimalleri de azımsanacak gibi değil.

Bu araştırma eğer iyi sonuçlanırsa mayın dedektörü operatörleri rahat bir nefes alabilecek zira bu araştırmadaki temel amaç toprağın içindeki metallerin mayın olup olmadığını anlayabilmek. Bu sayede operatör olmayanlar bile mayın bulma işlemi yapabilirler. Ayrıca bu uygulamanın mayın çözme işlemini de daha kolaylaştıracağı söyleniyor.

Haberin Devamı

Şimdilik bu gizemli iPhone uygulaması ile ilgili bilinenler bu kadarla sınırlı. Bakalım ilerleyen günlerde daha neler göreceğiz?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!